Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '19

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Çantada Keklik

''Hayır hayal ile yoktur benim alışverişim....

İnanın ki her ne demişsem görüp de soylemişim.

Şudur cihanda benim en beğendiğim meslek :

Sözün odun gibi olsun, hakikat tek.'' M. Akif Ersoy (Safahat)           

         '' Bu dünyada ne varsa aşk imiş gerisi kıl ü kal imiş.'' Hayallerimiz var çantamızda keklik dolaştığımız, elimizde fener, dilimizde pelesenk inandığımız . Aşklarımız var böğrümüze dayadığımız ve niceleri var özlemini duyduğumuz. Çantadan cıkarmadığımız hayallerle işimiz yok...Gözümün gördüğü, kalbimin duyduğuyla didişmem yok. Aşk imiş, tek hakikat imiş hayatta en guzel erbab.Sözün kestiğini savaş...başı bitireni söz bilmişiz.

        Ayağımın bastığı yeri usta, dilimin bildiği yeri cihan, gözümün kestiğ yeri arş-ı ala bilmişiz. Söze arkadaş, sırra yoldaş, onura hemhal, cennet ile tamuya dosttaş bilmişiz.

        Bu girizgahla sizi daha fazla yormadan velhasıl kelama gelelim. Her insan yaratılışta bir meslek ve hatta sanat ve ya bir zanaat ruhu ve donanıyla doğar.Fıtrat fütur ise fütursuz fıtrat kime yarar. Bir başka deyişle geleceğe bakamayan geçmişini bilse, geçmişini bilmeyen gelecege dönse kim karlı çıkar bu döngüden? Hangimiz yol alırız bu paradokstan..hiçbirimiz.

          Öyleyse bize düşen sözü odundan kıl...aşkı gergeften tüy yapmakta. Yanına aldığın gerceğinle, sözüne aldığın kılıcla kınsız da savaşmakta.

          Sözün odun olsun, aşkın od ' un. Hayalin gercek olsun,mesleğin yadın..sanatın ruhun olsun yarın hep yakın...Hakikat, beşer olsun Allah'a yakın.

 

 
Toplam blog
: 174
: 269
Kayıt tarihi
: 20.11.08
 
 

Yazmak bir sevda ..