Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '16

 
Kategori
Balıkçılık
 

Çapari nedir..?

Çapari bağlamak gerçekten maharet isteyen bir uğraşıdır. Değişik malzemelerin kullanıldığı ve değişik yöntemlerin uygulanıldığı bir yetenek işidir. Kimi amatör balıkçılar martı tüyü kullanırken bir diğeri ise horozun göğüs tüylerini veya Hindinin tüylerini tercih eder. Gerçekten takılan tüyler, parlak renkli ve kusursuz olmalıdır. iğnelerin deniz suyuna dayanıklı, kalaylı ve saglam olmasına dikkat edilmelidir.
Kullanılan kırmızı rekli ibrişim yada ipek çapariye güzel bir görünüm vermektedir.
Yukarıdaki animasyonda görülen bağlama şekli benim ençok kullandığım bağlama şeklidir. Köstek üzerine bağlanan çapari bir bedene tutturulur. Sayısı ,3 taneden
başlamak üzere : 6, 12, 18, taneye çıkabilir.
 
Yeni başlayanlar için 6 yada 12 li olta takımı idealdir.
 
Kıyıdan da rahatlıkla atılabilen çapari, 6 oltayı geçmemesi gerekir. Çünkü acemilik vardır ve neticede çapari karışabilir. Çaparinin karışmaması içinde Misinanın devamlı ıslak tutulmasında fayda vardır. Balığın büyüklügüne göre köstek kalınlığınıda (0.20 -0,35mm istavrit için)ayarlamak lazımdır. Daha doğrusu köstek ve beden kalınlığı değişik, takımlar bulundurmak en iyisidir.
İskandillerin ağırlıkları akıntıya göre, balığın bulunduğu mevkiye göre ayarlamak gerekir. 200-300 gram kurşun Iskandiller değişik şekillerde kullanılırlar. Enfazla kurşundan olanı tercih edilir.
 
 
kyn:nuri deniz 
 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..