Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Capri Adası Top 10 Listesi

Capri Adası Top 10 Listesi
 

Capri Adası


THY'nin haftanın 3 günü İstanbul’dan Napoli'ye aktarmasız seferleri var. Napoli Havaalanı'na indikten sonra yaklaşık 50 dakikalık bir araba yolculuğu ile Sorrento'ya ulaşmak mümkün. Sorrento'dan ise feribota binip, 45 dakikada Capri Adası'na ulaşabilirsiniz.

İtalya’nın rüyası Amalfi kıyılarının utangaç ve güzel adası Capri’nin doğasına, manzarasına ve günlük yaşantısına doymak imkansız ama yine de Capri seyahatinizden “yapmadan döndüm” diyemeyeceklerinizin listesi:

1- La Piazzetta

Marina Grande'ye geldiğinizde caddenin karşısına geçerek finikülere binin ve La Piazzetta'ya çıkın. Adanın kalbi kesinlikle burada atıyor. Tabi mümkünse günübirlik turistlerin adayı terk ettiği akşamüzeri saatlerinde gidin ve bu küçük meydandaki kafelerden birinde oturarak etraftaki neşenin tadını çıkarın. Akşam yemeğini de adanın en iyi restoranlarından biri olan Aurora da yiyin.

2- La Grotta Azzurra

19. yüzyılda keşfedilen ve Capri'nin en popüler yerlerinden biri olan Blue Grotto diğer adıyla La Grotta Azzurra; bugün turistik bir nokta olsa da 60 metre uzunluğu ve 25 metre derinliğiyle sizi kendine hayran bırakıyor. Güneş ışığının yansımaları sayesinde suyun gökyüzünün rengini aldığı bu manzarayı kaçırmayın!

3- Monte Solaro

Adanın en yüksek noktası olan Monte Solaro'dan Amalfi Kıyılarının pitoresk manzarasını izlemek için yerinizi alın. Telesiyeje binip 589 metrelik yüksekliğe ulaştığınızda sizi büyüleyici bir manzara bekliyor olacak.

4- Villa San Michele

Adanın masalsı güzelliğini gözler önüne seren Villa San Michele düzenlenen sergi ve konserlerle Capri'nin sanatla ne kadar yakın bir ilişkisi olduğunu gösteriyor. Müzeye dönüştürülen villada klasik Roma ve Mısır objeleri sergileniyor.

5- Faraglioni Kayaları

Capri’nin birçok noktasından adanın dillere destan manzarasını seyretme imkanınız var ancak öyle özel yerler var ki fotoğraf çekmenin yetersiz kalacağına inanıyor insan! Faraglioni Kayaları’nı izlemenin en güzel yolu Hotel Punta Tragara’da konaklayarak, otelin barında bir şeyler içerek manzaranın tadını çıkarmak!

6- Tekne Turu

Capri Adası’ndan oturarak izlediğiniz eşsiz Tiren Denizi manzarası ve adanın bakir koylarını keşfetmek için tekne turu yapmalı, La Grotta Azzura ile birlikte sualtı mağaralarını, kayalıklarını ve el değmemiş plajlarını keşfetmelisiniz.

7- Villa Jovis

2000 yıl önce inşa edilen ve 18.yüzyılda keşfedilen Villa Jovis 7000 metrekarelik geniş bir alanı kaplıyor. Villanın bulunduğu konumdan Napoli Körfezi'nin çarpıcı görüntüsünü izlemeyi unutmayın.

8- Ada Yürüyüşü

17 kilometrelik bir mesafeyi kapsayan ve turkuaz mavi denizin eşsiz görüntüsünün size eşlik ettiği yürüyüş rotasında, Akdeniz iklimiyle ödüllendirilen adayı limon ağaçları ve begonviller arasında keşfedin.

9- Il Riccio Restaurant

Deniz kenarında yer alan Il Riccio Restaurant, adanın en özel manzaralarından birine sahip.  Grotta Azzurra'dan birkaç metre uzaklıkta yer alan restoranda taptaze deniz mahsulleri ve balık çeşitleri servis ediliyor.

10- Marina Piccola

Faraglioni manzarasına karşı, güneşle dolu bir gün geçirme fikri Capri'ye gideceklerin elbette içini ısıtıyordur. Adanın küçük koyu Marina Piccola etrafını saran kayalar sayesinde rüzgârdan korunurken ılık havası, mavi ve yeşilin birleştiği deniziyle size dolce vita yaşatıyor.

Capri Adası hakkında tüm merak ettikleriniz için tıklayın!

 
Toplam blog
: 67
: 2743
Kayıt tarihi
: 15.04.13
 
 

Jabiroo ismi bir tür Güney Amerika leyleğinden esinlenerek bulunmuştur. Jabiroo özel seyahat haya..