Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '11

 
Kategori
Kitap
 

Çarçella - Anadolu'da Ateşle oynamak

Çarçella - Anadolu'da Ateşle oynamak
 

Görsel : http://www.erdalsarizeybek.com.tr/


Adına Çarçele, Çarçela’da denilen, heybeti ve hırçınlığı ile insanı büyüleyen, Şemdinli’nin kuzeybatısında bir dağ silsilesi, bir vatan toprağıdır Çarçella. 

Zirvesine tırmanan eşkıyayı; “Tanrı’mı? Tanrı aşağıda kaldı” dedirtebilecek bir ruh haline sokabilen dağların adı Çarçella. 

Erişilmez hayallerin ölüm üzerine kurgulandığı dağların adı Çarçella. 

Ölüm ve isyan türkülerine bayrak yapılan dağların adı Çarçella. 

Ölüme çağıran dağların adı Çarçella. 

İhanetin kod adı Çarçella. 

“Yurdumuzdan, komşu ülkelerden ve Avrupa kıtasından çeşitli vaatler, kandırmacalar ve tuzaklar sonucu yuvasından koparılan insanlar, maceralı bir yolculuk sonrasında Irak kuzeyindeki Hakurk ana ininde toplanır. İlk eğitim ve öğretimi müteakip önce Hacı Bey Çayı kenarındaki Nahal Tepe’ye getirilir, hani şu Osman Öcalan denilen katilin Derecik saldırısını idare ettiği tepe. Hepsi tek sıra yapılır ve yüzleri Türkiye tarafına döndürülerek Çarçella gösterilir ve ardından bir elin dört parmağı ikinci boğumdan kıvrılarak işaret edilir. Terörist adayları bunu anlamıştır; dört parmak işareti demek Çarçella demektir, Türkiye demektir. İmralı’da yatan hainin lafına göre aynı zamanda Çarçele, ‘bir parça özgür vatan Şemdinli’, demekmiş. Bu duyan ve Çarçella’yı uzaktan gören teröristler adaylarını bir heyecan alır, hepsi birbirine bu dört parmak işaretini yapar ve böylece Çarçella adı, Hakurk’tan başlayarak adım adım dağlara yayılır ve hafızalara kazınır. Artık iş oraya gitmeye kalmıştır, gitmek için can atmaya, Çarçella’ya çıkmaya, orada yatmaya ve şiir yazmaya...” 

Erdal Sarızeybek bu kitabında yüzyıllardır Anadolu’da ateşle oynayanları tarihin tarafsız süzgecinden geçirerek belgeler ve tanıklar eşliğinde açıklıyor. Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde meydana gelen ayaklanmaların hangi önemli olayların arifesine denk geldiğini, ayaklanmaların sonucunda nelerin kaybedildiğini, özellikle Kürt kökenli bu ayaklanmaların Nakşî özellikler taşıdığını ve kitlesel bir harekâttan öte bölgede yaşayan şıh, şeyh, mir, derviş gibi aşiret ağalarının emperyalistler ile yapmış olduğu ihanet ilişkilerinin ürünü olduğunu belgeliyor. 

Şu anda Anadolu’da kendini hissettiren hareketliliğin ise daha önce yaşanan ayaklanmalardan çok daha ağır ve tehlikeli olduğunun altını çiziyor Erdal Sarızeybek. Adına Büyük Ortadoğu Projesi adı verilen küresel siyasetin en acımasız oyunu sergilenmek isteniyor Anadolu topraklarında. Bu oyunun hayalî çıkış noktası ise Çarçella isimli dağ silsilesi olarak gösteriliyor. 

... 

Bir - not ; Bir zamanlar miting alanlarında sıkça dile getirilen; "Tanrı Dağı kadar Türk, Hıra Dağı kadar Müslüman" sloganına, ayrılıkçılk peşinde koşan şaşkınlar ilave yaparlarsa hiç şaşırmayalım. 

... 

Çarçella – Anadolu’da Ateşle Oynamak 

Erdal Sarızeybek 

Pozitif Yayınları 

Birinci Baskı 

432 Sayfa. 

 

… 

 

Erdal Sarızeybek ile ilgili bir diğer yazım; 

 

http://blog.milliyet.com.tr/Ergenekon_golgesinde_ihaneti_yasamak/Blog/?BlogNo=231304 

 

 

 

 
Toplam blog
: 262
: 1569
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

Anadolu'nun doğusunda sonradan ismi değiştirilen köylerden birinde zemheri zamanına denk gelen bi..