Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Çare var…

Çare var…
 

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Günyazı Köyü'nün Irak sınırındaki Tanyolu Mezrası'ndaki sınır bölüğü üs bölgesine yapılan saldırı artık bazı şeylerin ciddi olarak düşünülmesini gerektiriyor.

Olay sıradan bir PKK olayı değildir. 250 kadar teröristin gözlerine kestirdikleri bir noktayı hedef almaları saatlerce çatışmaları sonrada geri çekilebilmeleri bir baş kaldırı, bir meydan okumadır. Hiçbir erimizin burnu kanamamış olsaydı bile, diğer klasik terör saldırılarından ayrı düşünülüp önlemlerin ona göre alınması gerekir.

Görünen o dur ki PKK Türkiye Cumhuriyetine meydan okuyor. Kendini bizim ordumuzdan güçlü mü görüyor? Tabii ki hayır. O zaman tek ihtimal sivil hükümetin kararları, dış ilişkileri, iç politikaları ile kendilerine destek olduğunu düşünüyorlar. Gerek yurt içinde, gerek çevrede teröristlerin bu kadar rahat hareket edebilmeleri, mutlak surette bulundukları bölgelerden lojistik ve moral destek almalarına bağlıdır.

Bizce çare,

1) Bölgede derhal olağan üzeri hal, gerekirse sıkıyönetim ilan edilmeli,

2) Dosta düşmana burnu kanayan her askerimiz için en az on teröristin kesin etkisiz hale getirileceği açıkça anlatılmalıdır.

3) Barzani’ye, bölgesindeki teröristleri etkisiz hale getirmek zorunda olduğu, aksi halde sonuca kendinin de katlanacağı açıkça anlatılmalıdır.

4) Olaylardan anlaşılacağı üzere ABD ile istihbarat paylaşımı bir fiyaskodur. Bu konu ABD ile ivedilikle görüşülmeli, yardım etmeyecekse bile olası zarar verme durumu önlenmelidir.

5) Halkımıza, askerimize yönelik en ufak bir terör olayında öyle kısa giriş çıkşlarla değil, bölgede gereken etkinlik düzenlenerek teröriste hiçbir şansı olmadığı anlayacağı dilden anlatılmalıdır.

6) Ohal veya sıkıyönetim bölgesinde asker ve polisten oluşan profosyenel birlikler oluşturulup en ufak terör hareketine bile izin verilmemelidir.

7) Bölgedeki şıhlıklar, ağalıklar, cemaatler bu konuda özel ilgi ile izlenmelidir.

Bu önlemlere yenileri de eklenebilir. Ancak şu kesinlikle ortaya çıkmıştır ki, Hükümetimizin tavrından teröristler en azından korkmuyor, hatta kendilerine uygun buluyor. Hükümet bölgedeki ilişkileri ve icraatları yüzünden bu veya benzeri önlemleri alamayabilir, anlayışla karşılanır. O durumda ise hiç vakit yitirmeden istifa etmeli, o bölgede kimse ile hiçbir angajmana girmemiş başkaları gelip bu konuyu kökten çözmelidir. Çünkü artık terör kendini T.C. ile eşit görmeye başlamıştır.

17:55

19/06/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..