Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '09

 
Kategori
Futbol
 

Carlos'un Gidişinin Ardındaki Gerçek !!

Carlos'un Gidişinin Ardındaki Gerçek !!
 

Herkes Roberto Carlos'un gidişi hakkında bir şeyler söylüyor... Gelişi sırasında gelecek mi, gelmeyecek mi, yok canım Carlos'un Fener'de ne işi var, vs gibi bir sürü haberler-söylemler ve dahi dedikodular yapılmıştı. Ve dünyaca ünlü bücürün Kadıköy'ün çimlerinde arz-ı endam edişi ile Türk futbolunun, Türk takımlarının, Türk futbol seyircisinin kısacası Türk futbol markasının tanıtımına inanılmaz katkı süreci başladı. Bu süreç içinde oynadığı futbolu, takıma futbol yönünde katkısını tartışabilirsiniz. Ancak bence tartışılamayacak bir kaç gerçek var.

Bunlardan bir tanesi futbolcu kişiliği, bir diğeri profesyonelliği ve bence asıl önemlisi de milliyetçiliği asla tartışılmaz. Bu satırları okurken belki de bu nereden çıktı diyeceksiniz. İşte benim bu konuda topladığım verilere göre çıkarımım...

Sezon başında Fenerbahçe, Brezilya'dan iki önemli transfer yaptı. Baroni ve Dos Santos, oynadıkları takımın iki önemli savunma bloğu oyuncularıydı. Hatta Dos Santos, Brezilya Milli Takımı'nın da sol beki olarak sahaya çıkıyordu. Fenerbahçe'nin dahi(!) hocası Daum, Carlos ve Vederson takımda var diye, kalktı bu adamdan orta sahanın solunda oynayan bir oyuncu yaratmaya çalıştı. Türkiye'de sol açık, Brezilya'da sol bek, bu işte kesinlikle var bi kelek... Nitekim Dunga, bu gidişata bir dur demesi gerektiğini farkederek, gereken uyarıyı yaptı. "Eğer takımında sol bek oynamazsan, seni Dünya Kupası kadrosuna almam, git bu konuyu hocanla konuş" dedi.

Bu konuda Daum'la yaptığı görüşmede, Dos Santos'a verilen cevap, " benim sistemimde senin yerin sol bek değil, dediğim yerde oynayacaksın" oldu ve o günden sonra Dos Santos sarı-lacivert formanın içinde hayalet oldu. Daum'sa hayal-et'meye devam etti.

Olaylar bu çerçevede gelişirken birden Carlos'un Brezilya'da, Madrid'de ve dahi hiçbiri olmazsa e şıkkı olarak Trinidad-Tobaggo'da oynamak istediği yönünde haberler yazılıp çizilmeye başlandı. Oysa ki Carlos, Dunga ve Dos Santos ile gereken istişareyi yapmış, kararlar alınmış ve düğmeye de basılmıştı. Rica ile olmuyorsa, metazori olacaktı. Dos Santos Dünya Kupası'na kadar Fenerbahçe'de sol bek oynayacaktı. Böylelikle de Brezilya Milli Takımı'nın kadrosuna, Alman "baltası" vurulmayacaktı.

Brezilya'lı oyuncuların milliyetçilikleri, konuyu yakından bilenler için şaşırtıcı değildir. Peki bu durum Fenerbahçe'nin zararına mı olmuştur? Benim fikrime göre, Carlos'un heykelini yaptırıp, Kadıköy'de boğanın yanına koymak lazımdır. Neden mi?

* Maddi olarak zarara uğramadı, Carlos'un alacaklarını ödemeyecek ve muhtemelen de üste para alacak.

*Dünya Kupası'nda, belki de finale kadar oynayacak bir takımda bir oyuncusu olacağından, hem ismi daha fazla anılarak, "bilinirlik" ve marka değeri artacak, hem de belki de oyuncunun piyasası artacağından, karlı bir rakama satabilecek.

*Küstürülen bir futbolcu ( U:Boral ) kazanılarak, kadro zenginliğine doğru olumlu bir gelişme daha yaşanacak.

*Açılan yabancı kontenjanı ile ihtiyaç duyulan bir oyuncu daha alınabilecek.

Sizce de Carlos, Fenerbahçe'ye gelişi kadar, gidişi ile de muhteşem bir iş yapmamış mıdır? Güle güle Bücür, iyi ki geldin, ve iyi ki gittin... Vaya Con Dios Roberto ( Tanrı senin yanında olsun Roberto )

 
Toplam blog
: 18
: 13032
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1969 Bursa doğumluyum. 1990 Yüksek Denizcilik Okulu'ndan mezun olduktan sonra uzun bir süre gemilerd..