Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Çarpık bacak estetiği

Bacaklarımız estetik güzellik anlamında vücudumuzda tartışmasız en önemli bölgelerden birisidir. Genetik faktörlerden ve vücuttaki yağ dağılımının dengesizliğinden dolayı bazı bayan ve erkeklerin bacakları halk tabiri ile çarpık veya parantez bacak görünümünde oluyor.

Bu görünüm özellikle bayanları psikolojik olarak olumsuz etkilemekte. Bu yüzden estetik cerrahide çarpık bacak estetiği olarak bir çok yöntem  geliştirilmiştir. Bu yöntemlerin başında dolgu, yağ enjeksiyonu ve silikon protez ile çarpık bacak estetiği gelmektedir. Bu teknikleri sırayla açıklayacak olursak;

1- Silikon Protez ile Çarpık Bacak Estetiği

Diğer iki yönteme göre ömür boyu kalıcı olan bu yöntem silikonla göğüs büyütme estetiğine benzer niteliktedir. Bacağa yerleştirilecek silikonun uzunluğu, genişliği ve boyutu belirlendikten sonra diz kapağı bölgesinin arka kısmından silikon protez yerleştirilir. Böylece hastadaki çarpık bacak görünümü gider ve bacaklar çok daha estetik bir görünüm alır.

Eksi Yönü; Cerrahi olarak sadece hastane ve tıp merkezlerinde ameliyathane ortamında yapılabilen bir işlemdir ve bacaklarda silik de olsa bir kesi izi kalır.

Artı Yönü; Bacaklarda ki çarpıklık silikon ile düzeltileceğinden ömür boyu kalıcıdır.

2- Yağ Enjeksiyonu ile Çarpık Bacak Estetiği

Bu teknikte muayene bulguları silikon yöntemine göre çok daha önemlidir. Çünkü isminden de anlaşılacağı gibi operasyonun gerçekleştirilmesi için alınacak yağ miktarını vücudun karşılaması gerekir. Eğer vücut bu yağ oranını karşılıyor ise işlemin rahatlıkla yapılabilir. Operasyon kliniklerde veya hastanelerde genel veya yarı sedasyon ile rahatlıkla yapılabilip ortalama 45 dakika sürer.

Eksi Yönleri; Bacağa enjekte edilen yağ oranının bir kısmı zamanla erir.

Artı yönü; Ameliyat ile bacaklarını düzelttirmek istemeyen hastalar için çok iyi ve beklentiyi karşılayacak bir estetik operasyondur.

Artı yönleri; Hastane dışı ortamlarda kliniklerde de uygulana bilir hasta aynı gün taburcu olabilir ve bacakta hiçbir kesi izi olmaz.

3- Dolgu Çarpık Bacak Estetiği

Özellikle yağ enjeksiyonu için vücudunda yeterli yağ miktarı bulunmayan hastalar için oldukça iyi bir alternatif olan bu teknik de vücuda uyumlu medikal dolgu maddeleri kullanılır. Yağ enjeksiyonu operasyonunda olduğu gibi ortalama 45 dakika sürer ve klinikler de ve hastanelerde yapılmasında bir sakınca yoktur.

Eksi Yönleri; Bacağın düzeltilmesi için uygulanan dolgu ….. zaman sonra erir.

Artı Yönü; Cerrahi bir işlem istemeyen ve yağ enjeksiyonu için muayene sonuçları yeterli olmayan hastalar için en iyi çarpık bacak düzletme tekniğidir.

Operasyon Öncesi ve Sonrası

Tabi ki her işlemi kendine göre öncesi ve sonrası değerlendirmek gerekir ancak bu yazmış oluğumuz makalemizi çok uzatacağından standart prosedürü açıklayabileceğim.

Öncesi;

Hasta ameliyata yaklaşık 10 gün kala sigara ve alkol kullanımını bırakmalı. ( iyileşme sürecinin hızlı olması için. ) Kan sulandırıcı aspirin tarzı ilaçları kullanmaması gerekir. Ancak operasyon sonrası önemle dikkat edilmesi gereken nokta eğer hasta kronik bir rahatsızlığından veya herhangi bir hastalık dan dolayı devamlı olarak bir ilaç kullanıyor ise kesinlikle doktoruna danışmadan ilaç kullanımını bırakmamalıdır.

Sonrası;

Operasyon sonrası öncesine göre uygulanan teknikler bakımından ayrı olarak cevap vermek daha doğru  öncelikle silikon ile çarpık bacak düzeltme de hasta hastaneden aynı gün veya bir gün sonra taburcu edilebilir. Ancak ameliyatsız tekniklerde anı gün taburcu olmasında herhangi bir sakınca yok. Bu detay dışında hasta standart olarak sayabileceğimiz prosedüre uymalı ortalama 8 – 10 gün boyunca bacaklarını yoracak aktivitelere katılmamalı. ( Hafifi spor veya yürüyüş yapabilir. )

Çarpık Bacak Estetiği Fiyatları:

Bacaktaki çarpıklık cerrahi veya ameliyatsız olarak düzeltile bileceğinden maalesef makalemizde herhangi bir fiyat bilgisi veremiyoruz. Fiyat bilgisi için bize mail veya telefon yolu ile ulaşabilirsiniz.

Esteport Estetik Merkezi 

Op.Dr.Ali Mezdeği

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..