Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '07

 
Kategori
Coğrafya
 

Çarşamba'yı sel aldı

Çarşamba'yı sel aldı
 

Önceki gün selin vurduğu Samsun'da dolaşıken bu hüzün yüklü türkü canlandı hafızamda... Sokak aralarında evine dükkanına dolmuş çamuru, suyu temizlemeye çalışan bezgin yorgun insanların çaresizliği yüzlerinden okunuyordu.

Felaketin haberleri verilirken (umarım hükümet de bu olaya felaket der) en sık kullanılan isimler ''Ağabali Caddesi, Barış Bulvarı, Baruthane Deresi'' idi. Neden? Neden sel buraları yıkıp geçmişti?

Selin aldığı sokak ve caddelerde kısa bir gözlem cevap için yeterli... Arazideki eğimin uzanışı buraların eski dere yatakları olduğunu açıkça gösteriyor. Yani Samsun'umuzu vuran sel değil insanımızın kural tanımazlığı... Su yoluna ev, yol yaparsan su sel olur önündeki engelleri yıkar.

Göreve geldiğinden bu yana Samsun'un çehresini önemli ölçüde güzelleştirmiş Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'ın mühendis olması alt yapı sorunlarının çözümünü kolaylaştırması gerekiyor. Yeni bir afet Samsun'un kapısını çalmadan doğadan çalınan iade edilmeli... Su yolu yeniden oluşturulmalı... Belki de sokak ve caddelerin altından geçecek şekilde...

Su yolunu bulmalı... Bulmalı ki sele dönüşüp kadınları, çocukları almasın... Hüzün yüklü türküler söylenmesin...

NOt: Fotograf Milliyet'ten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 165
: 3919
Kayıt tarihi
: 25.08.07
 
 

Samsun Terme Şuvayip Köyü'nde doğmuşum. İlk ve ortaokulu Terme'de, lise öğrenimimi Ünye'de tamala..