Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '14

 
Kategori
Futbol
 

CAS, “polis fezlekesi”ni “kutsal metin”den sayıyor!..

Her şey bir “polis fezlekesi”yle başladı.

“Fezleke”ler, öylesine bir güç  verdi ki... Bunun yarattığı havanın büyüsüne kapılanlar neler yapmadılar neler!.. Gün geldi, “al gülüm ver gülüm” misali yürüyen işler, birden tersine döndü. 

 

17 Aralık, “her şerden bir hayır doğar”ı doğruladı. Gelinen noktadan geriye dönülmeye başlandı. 17 Aralık’ın amacı/ hedefi, yeni bir yolun açılmasını sağlayanlarınkinden farklı da olsa, 17 Aralık, ÖYM’ler eliyle “doğranan”ların haklılığını gösteren yolu açtı.

 

17 Aralık’ı ilginç yapan da bu oldu.

 

Ol “fezleke” ve benzerlerini hazırlayan, öncesi ve sonrasıyla yürütenler, kısaca sorumlu denenlerin her biri bir yana savruldu.

 

“Güç”, buharlaşmıştı.

 

Ol “fezleke”lerle yapacağını yapan ÖYM’ler “tarihin çöplüğü”nü boyladı. Hiç değilse, sonunda, başlangıcı ol “fezleke”lere dayanan davalarda “yeniden yargılanma” yolu açıldı.

 

*****

 

3 Temmuz’dan bu yana futbol da, ol “fezleke”den payına düşeni aldı.  Sonrasında, Aziz Yıldırım’ın başvurusuyla “yeniden yargılanma” yolu açıldı, ama...

 

Gel gör ki, içerideki bu duruma karşın, UEFA/ CAS’ta, ol “fezleke”, “kutsal metin”den sayılıyor olmalı ki, hak arayanların karşısına sürekli çıktı, çıkıyor da... En son, Eskişehirspor cephesinden yapılan açıklamada da belirttiği gibi, ne denirse densin, savunanların karşısına, ol “fezleke”nin dayanağı “tape”ler kondu.

 

Ne “tape”ymiş amma!..

 

Kafaya konanlar için “tepe tepe” kullanılan bu “tape”ler, kimileri için görmezden geliniyor. Hani, bunlar, adı geçenlerin hepsi için geçerli olsa, onlar da aynı kefeye konarak “ceza” alsa, adamların hiçbir ayrım yapmadığı, affetmediği söylenebilir. Ama görülüyor ki,” tepe”lerle kimileri “tepe”lenirken, kimileri için de “zırh” oluşturuluyor.

 

Yani?

 

Ayrım yapılıyor, kimileri “ceza kapsama alanı”ndan uzak tutuluyor.

 

*****

 

CAS, bildiğini okuyor.

 

Yanlışını görmesine karşın, bunu dile getirmeyi “erkeklik gururu”na yediremeyen kabadayı misali bir durum var ortada!.

 

Sözgelimi, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz’ın “yeni” sayılacak açıklamaları, buna ister itiraf ister suçlama densin,  görmezlikten geliniyor. Ama ne hikmetse, ol “fezleke”, “tape”ler, baş tacı ediliyor; “kutsal metin”den sayılıyor.

 

O zaman?

 

CAS ile ÖYM’ler arasında “bakış”, “direnme”, “yeni durumları göz ardı etme”, sürekli olarak “aynı şeyleri” masaya getirme bakımından, gel de benzerlik olduğunu göz ardı et edebilirsen!

 

Edemezsin!

 

Sonra şöyle bir saptamaya tepki gösterenlerin aslında neyi savunduklarını düşün:

 

Birine gelince, “en ufak kuşku”nun üstüne atlayan, üstüne atladığının lehine olacak olana “kör” olan; yandaşına/ kendine gelince, “daha belirgin kuşku”yu “iftira” diye gören bir “kafa”, Batılı da olsa, batmıştır.

 

*****

 

CAS, anlaşılan o ki, önceden bellediğini okuyor, ondan dönmeyecek.

 

Önce Fenerbahçe, sonra Beşiktaş...

 

Fenerbahçe yeniden...

 

En son Eskişehirspor, Sivasspor...

 

Sıradaki/ler?

 

Olması gerekenler!

 

17 Temmuz’da ne/ler olacağı, olmayacağı!..

 

Son söz:

 

Futbol saha dışında taşınmış, başkalarının “kazanım”larına el koyma “ganimet”ten sayılıyor, “sermaye” el değiştirir misali “hak” birilerine aktarılıyor, imam bildiğini okuyor ve...

 

 

 

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutce@yandex.com

 

 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..