Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Çatısından tuğla düşüp yoldan geçen ölürse ev sahibi cinayetten yargılanmalı

Çatısından tuğla düşüp yoldan geçen ölürse ev sahibi cinayetten yargılanmalı
 

İnanmayacaksınız ama böyle bir şeyin suç olduğunu insanlar bilmiyor. Birine desen ki eski binandan bir tuğla düşüp yoldan geçenin ölümüne sebep olsa cinayetten yargılanırsın desen “Ne diyorsun sen ya” der.

Çünkü Türkiye’de böyle bir şeye hem de cinayet denildiğini kimse bilmiyor. Ki sanırım kanunda da zaten böyle. Koca ülke; bu şekilde bir kaza ile insanlar ölmüştür mutlaka. Ben ceza alanı duymadım şahsen.

İleri demokrasi diyorlar bir de. Evi başına yıkılsın bana ne ya. Böyle bir şeyden benim yakınım ölecek. O evin apartmanın binanın her neyse sahibine ceza verilmeyecek. O mahkemeyi yıkarım. O adamı da nam için vururum! Böyle saçma şey mi olur ya! Senin ileri demokrasine de, sana da!

Gerçekten söylüyorum o kişinin fiilen en az 10 yıl hapis yatması gerekir. Evini sağlam yapacak. Tedbirini alacak. Evi eskiymiş, bana ne. Yağmurda fırtınada kaza işte, elde olmadan… Boş bunlar.

Böyle bir nedenle ölüm ya da yaralanma olursa adam cinayetle yargılanacak. Başka türlü kabul etmeyeceksiniz. En az 10 yıl hapis yatacak. Bu konuda bir boş vermişlik bir aldırmazlık var. Çatıya tuğla yığmış. Balkonda tuğla çiçek saksıları. Bir rüzgârda her an kafanıza her şey düşebilir.

Özellikle eski tarihi binalar, örenler siz dolaşırken üzerinize yıkılabilir. Oraları gezdirenler tedbirini alacaklar. Bu konuda nasıl bir uygulama var kimse bilmiyor. Bu tür olaylar oldu. Ceza alanı duymadık. “İleri demokrasi” diye ciyak ciyak bağıracağınıza bir görelim nasıl ileri demokrasiymiş. Bu şekildeki ölümlerde kime hangi cezayı verdiniz! Ali Babacan binlerce hâkim savcı alacağız diyor.

Görünmez kaza işte Allah rahmet eylesin. Ev sahibi ne yapsın! Ne demek ya! İnsanların ölümüne sebep olmakla insanları öldürmek pek de farklı bir şey değil. Sokaktan geçen insanın ne suçu var. Evin eskiyse yıkacaksın hemşerim.  Komşunun evini tehlikeye atacak şekilde temel kazamazsın. Evinin insanlara zarar verecek bir yanı olmayacak. Evinin çatısından tuğla düşecek ben öleceğim ev sahibi ceza görmeyecek öyle mi?  Kerim Korkut’u koyunlarla karıştırıyorsun. Yırtarım o kanunları!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..