Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '17

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
214
 

Çay demleyen kaşık

Çay demleyen kaşık
 

Çam demleyen kaşık


Her geçen gün yeniliklerle karşılaştığımız şu hayatta artık bizi hiçbir şey şaşırtmıyor. Önceden “  Aaa bu da neymiş? “  diye verdiğimiz tepkilerden zamanla uzaklaşıyoruz . Bu durumun sebebi ise sürekli farklı ürünlerle karşılaşmamız ve yavaş yavaş bu duruma uyum sağlayışımız diye düşünüyorum.  Her zamanki gibi gıda alanında konuşuyorum,  mesela kraker derdik düz bir çubuk akla gelirdi şuan öyle mi?  Ya da kek?  Tüm gıdalara örnek verebilirim, farklı farklı şekillerde karşımıza çıkmaya alıştılar. Peki çay desem?  “ Çay ne şekilde olabilir kızım? Poşet ya da sallama şeklinde olur.” cümlelerini duyarım.

Anlatacağım çay öyle değil.

İlgimi çeken ve sizlere bahsedeceğim yeni ürün aslında bir süredir varmış fakat ben yeni rastladım. Bu ürün, içerisinde çay bulunan ve süzgeçleri olan bir çubuk.  Çubuğun deliklerinden “ Demleyen delik “ diye bahsedebiliriz.  Araştırmalarıma göre ambalaj maddesi olarak gıda ve ilaç sanayide kullanılabilen “ Opp “  (Oriente Poli Propilen ) ambalaj mevcut. Tasarımı ile bir kaşığı andırıyor diyebilirim.  Ürün tasarım olarak kısa ve uzun boy olarak karşımızda. Kupa ve çay bardağına göre farklı tasarlanmış durumda. Siyah  çay, yeşil çay, kuşburnu, nane, meyve aromaları , vanilya çeşitleri mevcut. Kahve şeklinde de bulunuyormuş ama açık söylemek gerekirse çay kısmı daha çok dikkatimi çekti.

Poşet çayın, sallama çayın pabucunu dama atar mı bilinmez ama yoğun hayat temposunda tercih edileceğini düşünüyorum. Tabi dediğim gibi tercih meselesi olsa da gençlerin  ve yeni ürünlere ilgi duyan tüketicilerin hoşuna gideceği belli.

Bakalım daha ne tasarımlar ne güzellikler göreceğiz?                                            

Sağlıkla Kalın!

Not : “ Çay demleyen kaşık desem doğru olur. “                                  

                                                             

Gıda Mühendisi- Nermin Özge BİLGE

 

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Nil Hanımcım, yeniliklere açık olmak oldukça güzel evet. Sevgiler..

Nermin Özge Bilge 
 21.05.2020 16:15
 

Deneyebiliriz...Rengi ateş kırmızısıysa v bildiğimiz v vazgeçemediğimiz o tadı veriyorsa kullanabiliriz...Teşekkürler ...

Nil ALAZ 
 01.04.2017 12:41
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 297
Toplam yorum
: 41
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 323
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster