Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '10

 
Kategori
Haber
 

Cebiniz mi var, derdiniz var!

Cebiniz mi var, derdiniz var!
 

Şeffaf telefon


Sizce, cep telefonu nedir? İlk çıktığında fiyatından dolayı dudakları uçurtan, bir ay sonra da yarı fiyatına iniveren bir nesne mi?

Devam edelim. Kulağınıza dayadığınızda beyninizi “mikro dalga” fırınına sokmuşçasına etkili bir cihaz.

Uyuşturucu bağımlılığı gibi bir şey.

İnsanın kanını, pire gibi emen bir nesne!

Veya atsan atamazsın, satsan kimse almaz, satamazsın.

Gün geçmiyor ki, cep telefonlarının insana ve çevreye olan rahatsızlığı dile getirilmesin. Ankara’da Bilgi Teknoloji ve İletişim Merkezleri bu işlere bakıyor. Onlara göre şu anda 10 farklı modelde 70 bin telefonun “ bertaraf” edilmek üzere sıra beklediğidir.

Şimdiye kadar 40 bin cihaz imha edildi. Neden? Teknik düzenlemelere aykırılığı yüzünden. Ankara’daki yetkililer ne diyor biliyor musunuz? “ ilgili marka telefonların isimlerini kamuoyuna duyuramadık, mahkeme safahatı da uzun sürmekte, bu sebeplerle piyasadan bu telefonları toplatıp imha edemedik” diyor.

Ört ki, ölem!

İnsan sağlığı ile ne büyük bir çelişki bu?! Çok yazık.

AB kuralları gereği ‘serbest dolaşım’ anlaşmasıyla, Türkiye’ye giriş öncesi bu testlerin yapılmadığını, ürünlerin satışı sırasında testlerin yapıldığını belirten bir yetkili, her bir model için ilgili testin 40 günü bulduğunu anlattı.

Yerli Markalar Hızlı Büyüyor
İlgililer, Çin menşeli, Türk firmaların bu ülkede kendi markalarıyla ürettirdikleri telefonların ağırlıkla cep telefonu ürünleri içinde risk grubunda olduğunu belirtti. 2008’de Türkiye’de bu kapsamdaki ürünlerin pazarın yüzde 16’sını oluşturduğunu anlatan Ankara’daki yetkili Ejder Oruç, 2009 yılında bu rakamın yüzde 30’lara kadar çıktığını, 2010 yılının ilk yarısında da yüzde 28’lerde seyrettiğini anlatıyor.

Sayı, 5 Milyarı Aştı
Dünyada son 18 ayda 1 milyardan fazla yeni cep telefonu hattının kullanıma açıldığı, böylece kullanımdaki cep telefonu sayısının da 5 milyarı aştığı belirlendi. BBC’nin aktardığı İngiliz W. Intelligence şirketinin araştırmasına göre, birçok ülkede kişi başına birden fazla mobil telefon hattı bulunuyor. Uzmanlar, 4 milyar hat sayısının 2008 sonunda aşıldığını, 6 milyar mobil telefon hattı sayısına da 2012 ortasında ulaşılacağını tahmin ediyor

Hacettepe “Tekno Kentte,” baz istasyonlarının yaydığı ışımanın limitinin düşük olmasına karşın, uzmanlar, yine de şunları tavsiye ediyor: “Siz siz olun, telefonlarınla, kulaklık aracılığı ile konuşun”. Zira radyasyon, değerini 6 da bire düşürüyor.

En iyisi mi sizler:

Yine siz siz olun, cep telefonunuzu yanağınıza değdirmeden konuşun. Kulakla ağız arasında 15 derece açı olmalı konuşurken

Telefonunuz çaldığında, hemen açmayın. Sevgilinizden geldiğini tahmin ediyorsanız, bırakın biraz yüreği hoplasın. Bırakın, bir kaç kez çalsın, ondan sonra kulağınıza götürün. Neden böyle? İlk çaldığında, telefonunuz, baz istasyonu ile iletişim kurma aşamasındadır. Bu an, daha çok elektromanyetik dalgaya maruz kalmak demektir. İlk dalgayı atlatmak için, telefonu onun için hemen açmayın.

Bir de son olarak telefonunuzun, çekim gücü az olduğu durumlarda, sinyali tam olarak alamaz. Alamadığı için de cihaz, maksimum enerji harcar. Ki, size mahcup olmamak için. Renkten renge girer anlayacağınız. Böylelikle, bütün gücü ile çalışır. Zora sokup, üzmeyin telefonunuzu. Bu telefon, eninde sonunda sizin malınız. Birbirinize muhtaçsınız. Hayat arkadaşı gibi, size, en yakın duran da o.

Eşinizi değiştirirken, telefonunuzu da değiştiriyor musunuz? Yoo, o halde?

En iyisi, hiç kullanmamak.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..