Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '14

 
Kategori
Seçim
 

Cehalet

Cehalet
 

Kaynak: İnternet


Cehalet diz boyu. Seçimlerde oy sayımının nasıl olduğunu bilmeden atıp tutan insanlar, saçma sapan fikirler ortaya atmaya devam ediyor.

Seçmenler oyunu kullandıktan sonra sandık kurulu mühürü açarak herkesin ; Müşahid: partiler tarafından seçimin işleyişini gözetmekle görevlendirilen kişiler, huzurunda tek tek göstererek- sandık kurulları 2 memur ve çeşitli partilerin üyelerinden oluşur- sayım yapılır. Yapılan sayımın sonucunda sandık tutanağı hazırlanır. Hazırlanan tutanaklar hazır bulunan parti müşahidleri tarafından talep edilmesi halinde çoğaltılarak verilir.

Durum böyleyken hala yok hile- hurda var demek, seçimlerde görevlendirdikleri müşahitlere partilerin güvenmediğini ortaya koyar. Her partiye önerim, seçimlerdeki tutanakları il merkezlerinde toplasınlar ve alt alta toplasınlar.

Biraz realist olmak gerekir.

Demokratik hakkını kullanan insanların teveccühlerine saygı göstermek gerek bu noktada. Demokratız diyenlerin çığırtkanlığa varan çıkışlarını anlamakta zorluk çekiyorum.

Neden bu kadar yüksek oy aldı sorusunun tek cevabı ülkedeki muhalefete bakmaktan geçer. Kişiler üzerine siyaset yapıldığında her seçimde olduğu gibi bu seçimde de hüsran kaçınılmaz oldu.

 
Toplam blog
: 84
: 575
Kayıt tarihi
: 11.09.08
 
 

Yaşamak; herhangi bir amaç taşımadan sadece insan olmanın bilincine vararak yaşamak. Tek cümlelik..