Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '08

 
Kategori
Haber
 

Cehaletin son perdesi

Cehaletin son perdesi
 

Babanın feryadı

Okmeydanı'nda linç edilen Selahattin Cirit'in cenazesini teslim almaya gelen babası 'Oğlumuzun öldüğünü 4 gün sonra gazeteden öğrendik. Nedenini sorduğumuzda baştan savıyorlar. Oğlum bir hiç uğruna oğlum öldü' dedi.

Şişli Okmeydanı'nda 5 gün önce kalabalık bir grup tarafından tacizciye benzetilince linç edilerek öldürülen 27 yaşındaki Selahattin Cirit'in babası Sabri Cirit, polisin ilgisizliğinden yakındı. Acılı baba, "Oğlumun öldüğünü 4 gün sonra gazeteden öğrendik. Ölüm nedenini sorduğumda başlarından savıp bilgi vermiyorlar. Oğlum bir hiç uğruna öldü. Katillerin yakalanmasını istiyorum" dedi.

Selahattin Cirit, Bingöl'de ilköğretimi bitirdikten sonra çalışmak için İstanbul'a geldi. Gültepe'de bekar evinde kalan Cirit, en son geçen yıl ailesini görmek için Bingil'e gidip 1 ay kaldı. Cirit, İstanbul'da motosikletiyle çeşitli restoran ve büfelerde yarım gün servis elemanı olarak çalışıyordu.

Cirit, geçtiğimiz çarşamba gecesi Okmeydanı Mahmut Şevketpaşa Mahallesi Sağlık Ocağı önünden motosikletiyle geçerken saldırıya uğradı. Cirit, yaklaşık 50 kişi tarafından dövülerek öldürüldü. Cirit'in kullandığı motosiklet hâlâ bulunamazken, cenazesi Bingöl'den gelen ailesine teslim edildi. Adli Tıp Morgu'nda teşhiste bulunan baba Sabri Cirit, gözyaşlarını tutamadı.

'Fakirin sahibi yokmuş'

Baba Cirit, "Fakirin sahibi yokmuş bunu şimdi iyi anladım. Oğlumun öldüğünü 4 gün sonra gazetelerden öğrendim. Emniyetten kimse arayıp da 'Başınız sağolsun. Gelip oğlunuzun cesedini alın' demedi. Telefonda bir şey söylemediler. Olaya bakan cinayet polisiyle yüz yüze görüştük. Oğlumun ölüm nedenini sorduğumda başlarından savıp bilgi vermiyorlar. 'Biz bakıyoruz sen git' deyip gönderdiler" dedi. . .

Oğlunun hiç uğruna öldüğünü söyleyen Sabri Cirit, şöyle konuştu:

Nesi varsa çalınmış

"Olay günü en son Murat diye bir arkadaşıyla telefonda konuşmuş. Onunla görüşmeye gitmiş Okmeydanı'ndan geçerken saldırıya uğramış. Son günlerde mahallede kız çocuklarına tacizde bulunan motosikletli bir sapık varmış. Bizim çocuk da yabancı ve motosikletli olduğu için o zannedip saldırmışlar. Saldırganlar, oğlumun parasını, kimliğini cep telefonunu ceplerinde ne varsa hepsini çalmışlar. Oğlum bir hiç uğruna öldü. Katillerin yakalanmasını istiyorum.
Polisin Okmeydanı denilen yere rahat giremediğini duydum. Devletin giremediği yer olur mu hiç? Çok şaşırdım. Benim bildiğim bu."

Cirit'in cenazesi defnedilmek üzere memleketi Bingöl'e götürüldü. (Kaynak:Milliyet)

Böyle bir olaya ne söylenebilir ki. . . Cehaletin son perdesi. Gencecik bir adam sırf birine benziyor diye katlediliyor. . .

Suçluları kendimiz katledeceksek kanunlara ne gerek var !

Ülkemizde verilen cezalar yeterli olmadığı için, herkesin hergün bir şekilde canı yandığı için cahil ve kızgın insanlar kendi kanununu kendisi uyguluyor ve hiç suçu günahı olmayan bir insan böylece harcanıp gidiyor.

Ve aile çocuklarının katledildiğini ancak 4 gün sonra gazetelerden öğrenebiliyor... Yaşadıkları acıyı hayal bile edemiyorum...

Ölene rahmet aileye baş sağlığı ve sabır diliyorum.

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..