Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '08

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Cehennem dedikleri bu olsa gerek

Cehennem dedikleri bu olsa gerek
 

Bildiğiniz gibi dünden bu yana ilçemizin Karabük köyünden başlayıp, kilometrelerce alanı içine alıp, tarihi Aspendos Tiyatrosuna kadar uzanan ve Antalya tarihinin en büyük yangın olarak nitelendirilen bir yangın var Antalya Manavgat arasında.

Yangın ile ilçemiz olan Manavgat arasında en az otuz km olmasına rağmen Manavgat’ta bile nefes almakta zorlanıyoruz. Sıcaktan bunalan insanlar ya buldukları en yakın su kıyısına, ya denize kaçıyor. Ya da klimalara sarılıyor. Klimalara aşırı yüklenilince bir de onun verdiği ısıyla sokaklar iyiden iyiye çekilmez oluyor. Şu anda aramıza bir hayli mesafe olmasına rağmen burnuma kadar gelen koku burnumu değil yüreğimi sızlatıyor. Havada sanki güneş tutulmuşçasına gökyüzünü gölgeleyen koyu bir duman. Gökyüzü mavi değil iki gündür burada dostlar. Gökyüzü bulanık puslu. Gökyüzü cehennem kırmızısı.

Gökyüzü yanıyor dostlar. Yıldızlar yanıyor.

Biraz önce gazetemizde izlediğim görüntüler insan bünyesinin kaldırabileceği tipten değil. Yanmış danalar, inekler, tavuklar, böcekler...

Cayır cayır yanmanın, yanarak can vermenin nasıl bir şey olabileceğini tahmin etmeye, hissetmeye çalışıyorum. İnanılmaz acıyor, inanılmaz kahroluyorum.

Araçları olanlar araçlarına yükledikleri, eşyaları, hayvanları ile bölgeden hızla uzaklaşırken, araçları olmayanlar tüm umudunu yitirmişçesine, sanki kadim bir dostu arkada bırakmaz istemezcesine yanına aldıkları hayvanlarıyla bölgeden uzaklaşıyorlar. Yüzlerinde derin bir acının ifadesi ve izleri var. Sanki bırakıp gitmek istemezcesine ama arkasına bakmadan yürüyen analar, kızlar, çocuklar. Bu nasıl tarif edilebilir ki dostlar. Tarifi imkansız.

Bilmiyorum ne yapabiliriz. Bilmiyorum bu yangın ne zaman söner. Ama bizim içimizde bir hayli süreceği kesin. Yangından zarar gören tüm insanlar... Biliyorum ne desem söndüremem yüreğinizdeki yangını, biliyorum ne yapsam geri getiremem kaybettiklerinizi... Kaybettiklerimizi!.. Ormanlarımızı... Umarım bu büyük acıyı, bu büyük yangını el birliği ile söndürür Türkiye. Umarım şu kahrolasıca rüzgar bir an evvel biter. Umarım biterrr...

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..