Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '09

 
Kategori
Haber
 

Cehennemi görene kadar uyumak!

Cehennemi görene kadar uyumak!
 

Milliyet, internet, "Pekin de gündüz zamanı gece"


Doğa nicedir uyarıyor: Son haber Çin’den. Milliyet’de dahil gazetelerin internet versiyonları, “Pekin’de öğle yemeği sırasında hava geceye dönüştü…” diyor. (1) Yerküre çevre yıkımı, karbon salınımları, nükleer silah denemeleri ve orman yağmaları nedeniyle giderek felakete sürükleniyor. Mevsimler adeta kaydı. Bahar kalmadı. Sert geçişler, gündüz ve gece arasında giderek açılan ısı farkları. Kayıtlanması bile güç artçı depremler. Kendi kıyametini hazırlayan insanlık. Gözü dönmüş bir yapılaşma ve rant hırsının bedelini ödemek durumunda bırakılan yeni kuşaklar… Cennet gibi doğa beldelerini ezmek ve yok etmek pahasına günü kurtarmak! Cehennemi görene kadar uyumak!

“Atmosferdeki sera gazı yoğunluğunun, iklime tehlikeli etki yapmayacak seviyelerde dengede kalmasını sağlamak” amacıyla vaaz edilen Kyoto protokolü karşılaştığı direnç nedeniyle adeta düşük yaptı. Dünya yeni arayışlar peşinde. Ancak anlayışı temelden yenilemek gerek. Hiçbir şey insan hayatından ve doğal dengeden daha değerli olmamalıdır. Çevre koruma ve hatta geliştirme sosyal politikaların en önemli söz-verimlerinden biri haline getirilmeli ve anayasa hukuku açısından da uluslar düzeyinde bağıtlanmalı. "Kirleten öder", yaklaşımına etkinlik kazandırılmalı ve yeşil dostu alternatif enerjilerin kullanımı desteklenerek karbon vergilerinin bir fonda toplanması sağlanmalı. Yerel yönetimler açısından çevre bilinci ve yatırımları daha etkili hale getirilmelidir. Başka yaşamlar olabilir, başka Dünya yoktur!

(1): Milliyet, internet, 18.06.2009. TSİ 11.30

http://www.milliyet.com.tr/Dunya/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1107983&Date=18.06.2009&b=Gunduz%20bir%20anda%20geceye%20dondu&KategoriID=19&ver=89

 
Toplam blog
: 374
: 491
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Merhaba! Toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel olgularla ulusal ve evrensel düzlemde ilgilenme..