Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '16

 
Kategori
Futbol
 

Çek Maçı Ne Olur? Ne Bekliyoruz ki?

Adamlar Türkiye Cumhuriyetinden ciddi maaşlar alıyor. Bedava diye bir şey yok, ama görseniz insanlara sanki babalarının hayrına oynuyorlar. Sizin yerinizde olmak için kimler var biliyor musunuz? Milli görev yapan insanlarımız var bu ülkede. Aileleri barakalarda yaşayan ve güç geçmeden eve cenazeleri dönen ve kimi zaman şehit olup olmadıkları dahi sorgulanan şehitler. Diğer yanda da sizler varsınız. Paralı askerler olarak yenseniz de yenilseniz de kazanıyorsunuz. Bir yanda hayatlarını ortaya koyan insanlar diğer yanda hala millete fırça atma küstahlığını gösteren bir Beyefendiler. Ama bu durum millet parasıyla iş yapan herkeste var. Bu durum millet olarak bir alışkanlığımız olsa gerek. 

Sizler seçilmiş insanlarsınız. Bu durumda en az sizin kadar sizi seçen, sizi bizim başımızın tacı yapanlar da suçlu. Futbol nedir ya? Bu kadar para harcayacaksın, bu kadar yatırım yapacaksın. Milletin zenginliklerini önüne sereceksin ama ortada başarıdan başka her şey olacak. Ama sakın ola ki eleştirmeyeceksin, eleştirdiğin anda fırça yiyeceksin. Sende ruh yoksa sende azim yoksa sen paralı bir çalışansan, doğal olarak milli duygun yoksa bari aldığın paranın hakkını ver. Bu nasıl düzen, bu nasıl sistem, bu nasıl bir spor?  Millet üzülüyor, her yerden darbe yiyen bir toplum sizlerle biraz moral bulmak istiyor. Çok mu? Size para ödüyor, şans veriyor, onurlandırıyor. Siz adı milli olan hemen her şeyin yozlaştırıldığı gibi sizlerde yozlaşmanın zirvesini yaşıyor, suçluluk duymadığınız gibi sizleri izleyenleri de eleştiriyorsunuz. 

Başarısızlığın dünyadaki hemen hemen tüm toplumlardaki karşılığı istifadır. Aynı şekilde hiçbir şirket şirketini zarar ettiren birine tahammül etmez. Ama durum Türkiye’ye gelince başarısızlık hem siyasette hem sporda kazanç meselesidir. İnsanlar yüz yaşında olsalar da koltuklarını bırakmazlar. Sanırlar ki, ben gidersem sistem batar. Batacak bir şey vardır, doğrudur. Değeri olanlara bu millet değerini vermiştir. Vermeye de devam etmektedir. Futbolla siyaset, siyasetle ticaret, ticaretle adalet, adaletle harmanlanınca böyle neticelerin elde edilmesi mümkün demek ki?

Türkiye bu yazıdan sonra Çek Cumhuriyeti maçını 2-0 kaznmıştır. Bizim millet olarak hepimizin morale ihtiyacımız var ve yapılan onca yatırım ve ödenen onca bedele rağmen bunu millet olarak bize yaşatmaları Milli formayı giyenlerin sorumluluğuydu. Türkiye'yi Türkiye'den ibaret olarak düşünmeyiniz. Türkiye'nin galibiyetine sevinecek ve moral bulacak kara kıta Afrika, Asya ve dünyanın diğer halkları var. Bu bilinçle tüm spor camiasının ve milli sporcu kimliği taşıyanların bu bilinçte olması gerekir. Şu an dünyanın herhangi bir ülkesinde olsaydınız, sizi gönülden kutlayan Meksika'lı, Şili'li, Senegal'li, Japon hatta öbür dünyanın kalbinin sizinle olduğunu görebilirdiniz...

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..