Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '07

 
Kategori
Futbol
 

Çekilmezseniz ...!

Çekilmezseniz ...!
 

Ligden çekileceklermiş...
Beşiktaş`la oynadığımız derbi maçın uzatma dakikalarında yaşanan bir pozisyonda hakem İsmet Arzuman faul düdüğünü çaldı. Ancak hakemin düdüğünü duymayan Beşiktaş`lı oyuncular pozisyonu devam ettirdi ve hakemin durdurduğu oyunda gol atmayı başardılar. Golden(!) sonra hakemi görme zahmetine giren Beşiktaş`lı oyuncular, attıklarının gol olmadığını görünce feryat figan ortalığı ayağa kaldırdı. Oysa bu pozisyondan birkaç dakika önce boş kaleye golü atamayan yine aynı Beşiktaş`lı futbolculardı. Karşılaşmanın son dakikalarında kaleciyle karşı karşıya kalıp, topu auta atanlarda Beşiktaş`lı oyunculardı.

Sahada mağlup olmayı hazmedemeyen duruşuyla tanıdığımız Beşiktaş`ın yine futbol kurallarını bırakıp, oyunun dışına çıkmasını yadırgamıyor, onların bu duruşlarının artık olağan olduğunu biliyoruz.

Zira, bu akşam çarmıha gerdikleri İsmet Arzuman geçen sezon Fortis Türkiye Kupası finalinde kupayı onlara hediye etmemişti. Hatta o maratonun yarı final mücadelesinde Kadıköy`de Fenerbahçe`yi katledenlerde hakem falan değildi. Muhtemelen ülkeye sızmış yabancı ülkelerin gizli servis görevlileriydi(!).

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte mikrofonlara koşan Sinan Engin "Sivasspor karşılaşmasına PAF takımıyla çıkacağız, ligden çekiliyoruz" dedi. Sayın Sinan Engin "bu ne perhiz?"...Madem çekiliyorsunuz, PAF takımıyla ne işiniz var maçlarda? Boyunuzdan büyük laflar edip, tehdit etmeye çalıştığınız merci kim? Kaldı ki, itirazlarınızın feryatlarınızın hiçbir haklı gerekçesi yokken, bu feryadın sebebi nedir?

İki gün önce Fenerbahçe Yönetimi, maçın hakemine dikkati çekerken siz ne yaptınız? Fenerbahçe`ye saldırdınız. Neden? Niçin? Yoksa geçen sezon oynadığınız kupa finali`ndeki İsmet Arzuman`a mı güvendiniz? Hadi itiraf edin... Neden? Oysa Fenerbahçe Yönetimi hiçbir camia ismi zikretmeden sadece ve sadece maçın hakemine dikkat çekmişti. Bu akşam ki performansıyla, Fenerbahçe Yönetiminin ne kadar haklı olduğunu tüm spor kamuoyu bir kez daha gördü. Zira İsmet Arzuman, gösterdiği kartlar ve gösteremediği kartlarla bizzat Beşiktaş JK futbol takımına kıyakta bulundu. Hakemin disiplinsizliğini gören oyuncular saha içinde maç boyunca kural dışı davranmakta bir mahsur görmediler. Bu bağlamda Ali Tandoğan, İbrahim Üzülmez, Koray Avcı ve Deivid de Souza, ikinci sarı karttan oyundan atılabilirdi. Ancak hiçbiri atılmadı.

Sayın Sinan Engin, çağdışı oyun anlayışınıza ve futbol karakterinize bu kadar müsamaha gösteren hakeme aslında teşekkür borçlusunuz. Dün size kupalar hediye etmiş birisine bu kadar vefasız davranmanız sadece nankörlükle ifade edilebilir. Madem bu diyarlardan çekilip gitmeye karar verdiniz, gitmeden önce onurlu bir davranış yapın ve İsmet Arzuman`a teşekkür edin. Emin olun sadece geçen sene size verdiği kupayla bile o teşekkürü hak ediyor!

Beşiktaş JK, Süper Lig`den çekilir mi? Çekilmez mi? Bilemeyiz...Hatta sanmıyoruz! İhtimal dahi vermiyoruz. Maksat Fenerbahçe mağlubiyetine bir kılıf bulmak, günü kurtarmak! Aksi olsaydı, dertleri hakem olsaydı, iki gün önce Fenerbahçe Yönetiminin yapmış olduğu uyarıya kulak verir, destek olurlardı!

Ancak bu kez evdeki hesap "çarşı"ya uymadı...Nerede kalmıştık? En büyük Fener, Şampiyon Fener!

 
Toplam blog
: 749
: 1983
Kayıt tarihi
: 11.10.07
 
 

Yazmanın hayatın akışının bir parçası olduğu kanısındayım. 6 Mayıs 1982'de doğdum ve İstanbul Kar..