Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '06

 
Kategori
Mizah
 

Çekin ellerinizi memelerimden

Çekin ellerinizi memelerimden
 

Dün gece aslında Türk televizyon tarihi için önemli bir geceydi. Sayın Acun Ilıcalı’nın sunmuş olduğu yarışmanın ikinci bölümü akıllara zarar nitelikteydi.

Bir keçi, dört ayağı birden bağlı, bir metre Yetmiş beş santim kadar yüksekte bir iskelede çaresizce bekliyor.

Sonrası mı? Bir yarışmacı , bir bardak, ve yarışma başlıyor.

Tahmin edeceğiniz gibi bu uçuk yarışma zavallı keçiyi bağlayıp memelerinden süt emip, emdikleri sütü bardağa boşaltıp, en sonunda da toplam emdiği sütü geri içmek suretiyle gerçekleşiyor.

Yarışmanın ne olduğu, ne kazandırdığı beni ilgilendirmiyor. Ama o keçi ne yapsın

Dünyaya geldiğinde düşündüğü şey şudur hayvancağızın.

“ömrümüz bu çayırlarda, ahırlarda kendi cinslerimizle beraber geçer. Otumuzu, samanımızı yeriz sütümüzü de veririz gül gibi yaşar gideriz.”

Ta ki Acun oraya gelene kadar.

Keçinin yavrusunun feryadını duyar gibiyim. “durun durun annemi götürmeyin ne olursunuz” kocası bi yandan feryat eder. “Karıcım dayan teslim olma onlara”

Ama bu feryatlar faydasız. Zavallı keçi gözyaşları içinde kaderine razı olur. Düşündüğü tek şey eşi ve zavallı yavrusudur. Olay mahalline gelinir ve keçiyi bağlarlar. Keçinin aklında kesileceğini düşünmek var. Bekler bekler bekler ortada ne kasap ne bıçak vardır. Yalnızca bir Acun ve 4 tane yarışmacı. Zavallı keçi hala beklemektedir akıbetinin ne olacağını düşünmekte ve geride kalan yavrusu için üzülmektedir. Ve o işte o an gelir. Yarışmacı keçinin yanına gelir memelerinden tutar ve onları emmeye başlar. Keçi şaşırmıştır. “Aman Allah’ım yoksa yıllar önce kaybolan yavrum geri mi geldi ama ama hayır olamaz” çok geçmeden yavrusu olmadığını anlayan keçi kaderine isyan eder. “Neden ben neden ben doğduğumda bilebilirmiydim başıma bunların geleceğini ben bi keçiyim oyuncak değil bu memeler yalnızca kocama ve yavruma ait çekin ellerinizi ve ağzınızı benden” der. Orada bir Nuri Alço edasıyla bekleyen Acun keçinin feryadına kulak asmaz. “Vereceksin sütünü lennn” dercesine bakar. Bu yarışma daha çoook olaylara gebe ama ne olur çekin ellerinizi keçilerin memesinden…

 
Toplam blog
: 5
: 1003
Kayıt tarihi
: 05.12.06
 
 

Yıl 1982, güzel bir sonbahar günü başladı filmim. Halen sürmekte... İstanbul'dayım, işim muhasebe..