Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '10

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Çekin ellerinizi üstümüzden!

Çekin ellerinizi üstümüzden!
 

Resim: Alıntı


Manavgat Gençler köyünün baraj isyanı.

Manavgat’ın Gençler Köyü’nde baraj yapılacak iddiaları ve girişimleri köylüleri tedirgin etti. Köylülerin daveti üzerine Gençler Köyüne giden Tema Vakfı Manavgat Yönetimi köyde inceleme yaptı.

Gençler köyüne baraj yapılacak iddiaları sonrasında köye gelen bir heyetin köyde inceleme yaptıktan sonra köyden geçen Karpuz Çayı üzerinde sondaj yapması köyleri tedirgin etti. Köylüler gelişmeler üzerine Tema Vakfı Manavgat Şube Başkanı Şenay Malbora ve yönetimini köye davet etti. Tema yönetimi Manavgat'a bağlı Gençler Köyünde yapılacak olan (HES) Hidro Elektrik Santrali konusunda köylülerle köyde toplantı yaptı. Tema Vakfı Manavgat yönetimi köyde toplanan halkı dinledikten sonra baraj yapılacak alanda inceleme yaptı. Tema heyeti köylülere gereken desteği vereceklerini söylediler.

500 DÖNÜM ÜZÜM BAĞI BULUNUYOR

Gençler Köyü Muhtarı Hüseyin Kızıkaya köyün tarımsal potansiyelini anlatarak 185 haneden oluşan 1500 kişinin yaşadığı köyün en büyük özelliğinin 400-500 dönümlük üzüm bağı ile Antalya'nın en çok üzüm bağı bulunan köyü olduğunu söyledi. Muhtar Hüseyin Kızılkaya köylerine baraj yapılmasına karşı olduklarını belirterek, yapılması düşünülen barajdan sonra köyün doğal ve ekolojik dengesinin bozulacağını ve buna izin veremeyeceklerini belirtti.

MUHTAR “ARAZİLERİMİZ SULAR ALTINDA KALACAK”

Muhtar Kızılkaya “köy halkına sormadan danışmadan buraya baraj yapmak istiyorlar. Bize köyü boşaltın der gibi hareket ediyorlar. Gençler köyünün kuzeyini geçmişte taş ocağı olarak ihale etmişlerdi. Şimdi de güneyini baraj olarak veriyorlar. Biz arada sıkıştık kaldık. Köyde üzüm dışında incir kayısı ve farklı meyveler yetişiyor. Baraj yapılırsa birçok arazimiz su altında kalacak. Diğer arazilerimizde su yatağının değiştirilmesi ile sulanamaz hale gelecek” dedi.

MALBORA “TEMA OLARAK ARKANIZDAYIZ”

Tema Vakfı Manavgat Şube Başkanı Şenay Malbora’da yapılacak olan barajla ekolojik, doğal dengenin yanında insan sağlığı ve köyün tüm gelir kaynağının yok olabileceğini söyledi. Malbora “Köylülerin verdikleri bu haklı tepkide daima yanlarında olduklarını belirtmek isterim. Elbette Enerji üretilmeli ancak elektrik üretimi için yapılacak olan barajla köyün ekolojik dengesi bozulmamalı, köylünün geçim kaynağı yok edilmemeli” diye konuştu.

Haber: Sahil Medya Manavgat

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..