Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Çekirdek, taze filiz ve dünya

Çekirdek, taze filiz ve dünya
 

Elleri tutuşmuş da ne yapacağını bilmiyormuş gibi koşturup duran biri var içimde. Öyle şaşkın ve korkmuş. Deliler gibi hangi yana gideceğini bilemeyen. Su bulmak umuduyla yolunu şaşırmış.

İçimde acıdan küle dönmüş biri var. O küllere bakakalan, o küllerle ne yapacağını bilmeyen. Küllerini kendi eteğinde toplayan.

İçimde kaybolmuş bir deniz var. İçinde yüzemediğim. O koca deniz yerine yanaklarımdan sızan nehirler var. Yolunu bulamayan.

İçimde yaralı bir aslan var. Kedi olduğuna inanmış. Gücünü unutmuş koca bir aslan. Öylesine yaşlanmış ve kayıp zamanların içinde kendini yitirmiş. Farkına varacak kim olduğunun çok geçmeden.

İçimde hazırlanmış bir bavul var. İçindeki bir kaç parça anı kırıntısının ağırlığını taşıyamadığım. Kan kırmızı. öylesine eskimiş.

İçimde bin yapraklı bir sonbahar ağacı var. Gölgesine sığındığım. Bin yaşında.Hep sonbahar, hep sarı. Hiç gitmeyeceğini ve hep yanımda olduğunu, bana ait olduğunu bildiğim.

İçimde koca bir volkan var. En çok da kendi eteğini yakan. Kimse yanmasın diye eteğindeki tüm ağaçları küle çeviren. Ve hep bilen yeni ağaçlarının yeşereceğini.

İçimde çürümüş bir ceset var. Toprağa karışıp yeni hayatlara gebe olduğunun farkında, mutlu gülümseyen. Böcek olan, gelincik olan, hava olan, su olan ve dönüp dolaşıp yine ben olan bir öz var içimde.

İçimde kocaman bir şehir var. Savaş sonrası sokaklarında gezen acılı ama güçlü insanları olan koca bir şehir. Yıkılmış kentin taşlarını toplayan çocuklar var içimde. O taşları üst üste koymaya çoktan başladılar bile ağlayan büyüklerine inat.

İçimde bulutların ardına gizlenmiş bir güneş var. Yağmur sonrası gökkuşağı ile birlikte geleceğine inandığım. Şimdiden hafif hafif ağaçlar üzerine, ayak parmaklarım üzerine vurmaya başlamış.

İçimde bir öz var. Ölüp ölüp dirilen, kendi küllerinden bir daha bir daha doğan. Baharların varlığına inanan. Ve hayatın.

İçimde ölü sandığım ama daha doğmamış olan kocaman bir dünya var. Olan biten herşeyi kucaklayan. Acı ile acı mutlulukla mutluluk olan.

Ve içimde kocaman bir çekirdek var. Koca bir dünyayının taze filizi...

Resim: Carlo Maria Mariani
 
Toplam blog
: 408
: 1090
Kayıt tarihi
: 17.06.06
 
 

Gazetecilik okudum... Ama gazeteciliği sırf yazabilme serüvenine bir adım daha yaklaşabilmek için ok..