Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '08

 
Kategori
Spor
 

Çekirge bu kez zıplayamadı

Çekirge bu kez zıplayamadı
 

http://www12.gazetevatan.com/fotogaleri/resim.asp?kat=2374&page_number=8


Feldkamp’ın takımın yıldızlarını her fırsatta dışlayan tavrı sonunda hezimetle sonuçlandı.

Feldkamp’ın sahaya sürdüğü takım tartışmalara neden olurken, alınan farklı mağlubiyet sonrası moraller bozuldu. Lincoln, Nonda, Barusso, Sabri bigi yıldızlar kenarda otururken topu ilerde tutmayı bir türlü başaramayan takım ilk yarıda sahadan silindi. İkinci yarı oyuna müdahaleler geldi, oyun Leverkusen sahasına yıkıldı. Ancak rakip skorun verdiği avantajla soğuk kanlı oyununu başarılı kontra ataklarla sürdürdü ve sahadan 5-0 galip ayrılmayı başardı.

Cim bom Almanya’da kayıp

Ali Sami Yen stadında elinden kaçırdığı Leverkusen’e karşı bir çok gol pozisyonuna girmesine rağmen, Bay Arena’da adeta sahadan silindi. Almanya’ya umutla giden Galatasaray, B.Leverkusen karşısında tarihi hezimetlerinde birini yaşadı: 5-1 lik skorla. UEFA kupasına erken havlu atan Galatasaraylı futbolcular adeta yıkıldılar.

11 dakikada havlu attılar

Geçmişi başarılarla dolu olan, Avrupa takımlarına İstanbul cehennemini yaşatan Galatasaray, Leverkusen’de talihsiz bir skorla sahadan ayrıldı. Eski günlerini mumla aratan Galatasaray, Leverkusen karşısında kayıpları oynadı. Tek paslarla çabuk oynayan rakibi karşısında erken havlu atan futbolcular farklı skora engel olamadı. Emektar gölcüsü Sergei Barbarez’le 11’inci dakikada öne geçen ev sahibi takım, 13’te Kiessling’le farkı ikiye, Barbarez’le 22’de skoru bir anda 3-0’a taşıdı. Galatasaray adeta 11 dakikada havlu attı.

Feldkamp’ın geç kalan müdahalesi

Bay Arena’da ilk yarı rakibin hızlı ataklarını seyretmekten başka bir şey yapamayan takıma ikinci yarıya başlarken Feldkamp müdahale etti. Mehmet Topal’ın yerine Sabri’yi, Serkan Çalık’ın yerine Lincoln’ü sahaya süren Feldkamp’ın hamleleri işe yaramadı. Leverkusen, 55’te Karim Haggui ve Servet Çetin’in sebep olduğu penaltı ile Bend Schneider’in ayağından bulduğu gol ile skoru 5-0’a taşıdı.

Maçın geri kalan bölümlerinde Galatasaray’ın cılız atakları sonuç getirmezken, son dakikalara en azından bir gol umuduyla giren Aslan aradığı şeref golünü 85’te yeni transferi Barusso’nun ayağından buldu. Leverkusen’in rakibi yine bir Bundesliga ekibi Hamburg olacak bir üst turda.

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..