Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '15

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Çelebi köftesi

Çelebi köftesi
 

görsel netten alıntı


Bu köfte hanımların misafir günlerinde ikram edildiği gibi öğle yemeği olarak da yenebilir.

YAPILIŞI:

Kişi adedine göre 1 veya 1,5 bardak bulgur sıcak suda ağzı kapalı olarak bekletilir, iyice şişip suyunu çekince içine 2 veya 2,5 kaşık un, 1 yumurta, isteye bağlı tuz, karabiber, kırmızıbiber, nane, kimyon konur iyice yoğrularak küçük, küçük köfteler yapılır ve tuzlu suda haşlanır. Haşlanan köfterler kevgirle süzülerek servis tabağına alınır. Sosu için: Tavaya 2 kaşık sıvı yağ konur, hafif su ile ezilmiş domates ve acı kırmızıbiber salçası,  4 diş sarımsak rendesi, 1 yemek kaşığı limon suyu konularak karıştırılır hafif ateşte pişirilir, bu karışım köftelerin üstüne dökülür. Üstü maydanozla süslenir. İstenirse salçalı sosu dökmeden üzerine sarımsaklı yoğurt, onun üstüne salçalı sos dökülür.  Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..