- Kategori
- Yöresel Yemekler
- Okunma Sayısı
- 811
Çelebi köftesi

görsel netten alıntı
Bu köfte hanımların misafir günlerinde ikram edildiği gibi öğle yemeği olarak da yenebilir.
YAPILIŞI:
Kişi adedine göre 1 veya 1,5 bardak bulgur sıcak suda ağzı kapalı olarak bekletilir, iyice şişip suyunu çekince içine 2 veya 2,5 kaşık un, 1 yumurta, isteye bağlı tuz, karabiber, kırmızıbiber, nane, kimyon konur iyice yoğrularak küçük, küçük köfteler yapılır ve tuzlu suda haşlanır. Haşlanan köfterler kevgirle süzülerek servis tabağına alınır. Sosu için: Tavaya 2 kaşık sıvı yağ konur, hafif su ile ezilmiş domates ve acı kırmızıbiber salçası, 4 diş sarımsak rendesi, 1 yemek kaşığı limon suyu konularak karıştırılır hafif ateşte pişirilir, bu karışım köftelerin üstüne dökülür. Üstü maydanozla süslenir. İstenirse salçalı sosu dökmeden üzerine sarımsaklı yoğurt, onun üstüne salçalı sos dökülür. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Fırsatını bulur bulmaz deneyeceğim.Ellerinize sağlık
Merve Ballı Acar 29.04.2015 8:18- Cevap :
- Merveciğim değerli yorumunuza çok teşekkür ederim.ederim. İnternetim geç bağlandı hemen cevap veremedim özür dilerim.Sevgilerimle öptüm.NAHİDE ÇELEBİ 04.05.2015 16:00
Beş çaylarında da ikram edilen güzel lezzetlerden bir tanesi. Elinize sağlık. Selamlar,sevgiler.
Sibel Koçarslan 27.04.2015 23:35- Cevap :
- Teşekkür ederim canım, yapmanızı öneririm.Selam ve sevgilerimle esen kalınız.Nahide Çelebi 04.05.2015 16:04
Çelebi köftesi! Hımmm, ben bu köfteyi başka isimle tanıyordum, demek ki bir adı ise sizin soy isminiz olan Çelebi ;) Tabi ki şaka Nahide hanımcım, bulguru çiğ köftelik olmalı, yoksa yanılıyor muyum? Ben ince bulgurla kıymayı yoğurduktan sonra mini, mini yuvarlayıp, nohut yemeğinin içine koyuyorum, bu başka bir yemek versiyonu.. Başka zaman tarifini yazarım..Sizin bu köfteyi yarına mutlaka yapmalıyım ;) Ellerinize sağlık ablacım, sevgilerimle..
gülsen tunçkal 26.04.2015 21:04- Cevap :
- Değerli Kardeşim, bu güzel öğretici yorumunuz için teşekkürler, selam ve sevgilerle öptüm.NAHİDE ÇELEBİ 04.05.2015 16:11
Elinize sağlık Öğretmenim.Ne güzel lezzetler öneriyorsunuz.Denemek gerek.İnşallah beceririz.Selam ve saygılar.
Abbas Oğuz 26.04.2015 18:57- Cevap :
- Sayın Oğuz değerli yorumunuza çok teşekkür ederim, selam ve saygılar.NAHİDE ÇELEBİ 04.05.2015 16:12