Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

Çelik yelek ihmali mi yaktı polisleri???

Cizre halkı 19 ve 20 Mart'ı silah, havai fişek ve molotof sesleri ile geçirdi. Pek çok insan evinden dinledi bu sesleri. Polis aileleri dualarla bekledi dinmesini. Ancak dinmedi. Üzerine bir de acı haber aldılar. İki polis memurunun yaralandığı haberi geldi. Önce herkes yakınlarını aradı. Sonra dualar başladı. İki polis memurunun hayati risk taşıdığı öğrenildi. Polis memurlarımızın ve vatansever halkımızın yüzüne hüzün çöktü. Sabahı zor etti birçoğu. Polislerden birinin birkaç kez kalbinin durduğunu öğrendiler. Eş dost kim varsa aradılar dua etmeleri için. "Ne günahı vardı?" diye haykırdı dudukları. Sabah herkesin ilk işi haberleri takip etmek oldu. "Aman acı haber gelmesin!" diye geçirdiler içlerinden. Ateş Cizre' de her polisin, askerin, vatanseverin evine düştü. Haberi alan herkes sabahın erken saatlerinde birbirlerini aradılar. Ahmet... Şehit olmuştu...

Sözün bittiği yerdi.

Derin derin iç çekişler...

Hüzünlü gözler... 

Acı acı yutkunmalar...

Ve susmuş dudaklar...

Diğer arkadaşları Cihangir Ata için  dualar başlamıştı artık.  " İnşallah o döner aramıza." dediler birbirlerine hüzünlü seslerle.

Vurulan polis memurlarının durumlarının ağır olduğunu duyduğumda bir polis memuruna "Nasıl bu denli yaralandı? Çelik yelek giymemiş miydi acaba?" diye sordum. Aldığım cevap beni bir kez daha yıktı diyebilirim. "Çelik yelek maliyetli. Herkesin çelik yeleği yok!"

Şehit Ahmet Toprakoğlu'nun göreve giderken  çelik yelek giyip giymediğini bilmiyorum. Ancak giymiş olsaydı bu denli ağır yaralanmazdı diye düşünüyorum. Aklımda beliren bir soru daha... Acaba gerçekten donanım eksikliğinden kaynaklanan bir ihtimal söz konusu olabilir mi? Sırf maliyeti yüksek diye çelik yeleğin polisler için hayati önem taşıdığı göz ardı edilmiş olabilir mi?  Amacım kimseye gönderme yapmak değil. Eğer gerçekten böyle bir ihmal varsa bir an önce giderilmeli. En azından terör bölgelerinde görev yapan polislerimize tedarik edilmeli ve zorunlu kılınmalı. Eminim böylece daha az can yanar ve daha az baba ocağına ateş düşer.

Bu sabah itibariyle dört polisimizin daha şehit olduğunu öğrendim malesef. Sabahın erken saatlerinde duyulan çatışma seslerinden ve muhtemelen olacaklardan haberdar olan esnafın kepenkleri açmamasından belliydi zaten.

Yüce Allah şehit ailelerine ve sevdiklerine peygamber sabrı versin inşallah.

Bu hain ve insanlıktan noksan varlıkların oyunlarını da başlarına çevirsin!!!!

ÜZÜNTÜLERİMLE....

 
Toplam blog
: 2
: 284
Kayıt tarihi
: 16.12.11
 
 

Sema ASTAM İMAL.  ..