Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '14

 
Kategori
Siyaset
 

Çelişkiler siyaseti

Çelişkiler siyaseti
 

film olmasın ?!


Geçen on yılda kafa konforu bozulduğu için hükümete büyük bir öfke duyan malum kesim eleştirmek, karalamak cihetinden çeşitli iddialarda bulunmayı alışkanlık haline getirmişti. Bu iddialar her ne kadar birbiri ile taban tabana zıt olsa da kendi sosyal ortamlarında her zaman alıcısı olduğu için pek sorun olmuyordu. Neticede her eleştiri hele birde yanında küfür varsa geçici bir rahatlama sağlıyordu.

Mesela:

1-Bu hükümet iflah olmaz bir İrancıydı, hükümet İran ajanları ile doluydu - Aynı hükümet Ortadoğuda  şii karşıtı İran karşıtı bir Sünni kuşak oluşturmak istiyordu

2- Bu hükümet Musanın çocuklarından oluşmuştu, gizli gizli - Aynı hükümet İsraile karşı savaşan (terörist) Hamasa destek veriyordu, açık açık

3-Bu hükümet Ortadoğu halklarına karşı batının yanında yer alıyor, emperyalizme uşaklık yapıyordu- aynı hükümet Ortadoğuda aptalca politikalar uygulamakla başımızı belaya sokuyor, batıyı karşımıza alıyordu.

4-Bu hükümet Arapçıydı, Arap kültürü Arap parası peşinde koşuyordu- Aynı hükümet zamanın ruhunu okuyamamış Mısırda uyguladığı hatalı politikalar ile Arapları küstürmüştü.

5-Bu hükümet Kürtleri katletmek için güneydoğuya yollar, karakollar yapıyordu- Aynı hükümet Kürtlere çok yüz vermişti sırf bu yüzden şirniyorlardı.

6-Bu hükümet batının kuklasıydı, batı bunları bir proje için getirmişti- Aynı hükümet batıya karşı dik başlı davranarak bizi batı medeniyetinden yani çağdaşlıktan koparmaya çalışıyordu.

7-Bu hükümet Kıbrıs’ı da satmıştı- Aynı hükümet Akdeniz’de yayılmacı davranıyor Rumları kışkırtıyordu.

8- Bu hükümet kafasını kuma sokuyordu, dünyadan haberi yok gibi davranıyordu- aynı hükümet haddini aşıyor Osmanlıcılık hayalleri peşinde koşuyordu.

9-Bu hükümet Ortadoğuya girmek için komplolar ürtiyor, bahaneler bulmaya çalışıyordu- Aynı hükümet binlerce Türkmen katledilirken sessiz kalarak hainlik yapıyordu.

10- Bu hükümet polis devleti kurmuştu, gezide büyük bir polis şiddeti yaşanmıştı, halka kötü davranılıyordu- Aynı hükümet polislerin yetkilerini azaltmış, yakıcı yıkıcı vandallara ortam hazırlamıştı.

Belli başlıları yukarda sayılan bu yaman çelişkiler daha da çoğaltılabilir. İnanmaya teşne her kişi bu iddiaların hepsi için destekleyici argümanlar bulabilir, üretebilir.  Halen bile bu çelişkileri okurken kafalarından bir şeyler geçirdiklerine eminim. Bu bir dereceye kadar kabul edilebilir bir durumdur çünkü düşmanlık ile boyanmış bir beyin seçicidir işine yarayan basit bir ayrıntıyı çok fazla abartabilir  ya da tersi çok bariz gerçekleri gözden kaçırabilir. Üstelik mazeretleri de vardır bu çelişkilerin çoğu farklı zaman dilimlerinde farklı olaylar üzerine ortaya atılmıştır.

Bu çevrelerin son günlerde oraya attığı akıllara zarar iddia aynı zaman dilimi içinde göze batarcasına büyük olayları içeriyor. Hükümetin hem İŞID hem PKK nın hamisi olduğuna, ikisini de tam olarak desteklediğine inanıyorlar. Bu iddia tam bir fecaat olmasına rağmen alıcısı epey fazla. İŞID ve PKK gırtlak gırtlağa birbirini boğazlarken bunu yürekten inanarak dile getirmek siyaseten bitişin ve öfke çukurunda debelenmenin bir sonucu diye düşünüyorum. Allah akıl fikir versin demekten başka bir şey elden gelmiyor.

 
Toplam blog
: 23
: 305
Kayıt tarihi
: 04.01.12
 
 

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp fakültesi mezunu.  Bir kamu kuruluşunda çalışıyorum. Futbol, siyaset..