Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '07

 
Kategori
Eğitim
 

Çelişkilerimiz her geçen gün artıyor

Eğitimin temel işlevi belli bir felsefeye dayalı olarak bireyleri farklılaştırmaktır. Bu farklılaştırmada amaç geleceği şekillendirmek ve güvence altına almaktır. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nın en sıcak dönemlerinde bile eğitimle ilgili yaklaşımı bu durumu özümsediğinin en somut göstergesidir. Öğretim birliği yasası bunun için çıkarılmış, harf devrimi bunun için yapılmıştır.

Esasen halkımızın Kurtuluş Savaşı’na verdiği destek ulusal bir bilinçle verilen destek olmaktan çok işgalcilere karşı gösterilen bir refleksin sonucudur. Eğer Atatürk’ün üstün zekası ve ordunun samimi çabası olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti kurulamazdı.

Atatürk’ün hastalığı ve erken ölümü nedeniyle bu üstün zekanın önderliğinden mahrum kalan Türkiye Cumhuriyeti yöneticileri bilerek ya da bilmeyerek peş peşe hatalar yapmaya başlamışlardır. Hele bu hatalar Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapılınca ortaya çıkan sonuçlar bizleri bu günlere getirmiştir.

Dünkü televizyon haberlerinde küçücük kızların yarı çıplak bir halde güzellik yarışması yapması, yine bir başka mekânda küçücük kızların başörtülü bir şekilde başörtüsü yasağını protesto etmesi ekranlara yansıdı. Aynı günde ve aynı bölgede küçük yaştaki çocukların farklı gruplarca istismarı dikkatle incelenmesi ve ele alınması gereken bir husustur. Bazılarımızca bu durum basit olaylar olarak görülebilir. Üzerinde hiç durulmayabilir. Oysa bu durum son derece önemlidir ve bir valinin çözebileceği sorun olmanın çok ötesindedir.

Türkiye’nin mevcut durumundan yakınan, bir şeyler yapılması gerektiğine inananların düğümü de çözümü de eğitimde görmesi gerekir. Bu alanda düşünülmeden, ortaya akılcı bir proje konulmadan sadece bataklıkta sinek avlanabilir.

Sözün kısası Milli Eğitim Bakanlığı çok uzun bir süreden beri milli bir bakanlık olmaktan çıkmıştır. Maalesef Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel bir felsefesi yoktur ya da kâğıt üzerindedir. Bu durum çelişkilerle dolu kuşaklar ortaya çıkarmış, çelişkilerle dolu bu kuşaklar yeni çelişkilere yol açmıştır.

Dün yine televizyonlarda izlediğimiz Eyüp Sultan’a ziyarete koşan, sözde inançlı gözüken ancak birbirlerinin hakkını gasp etmekte sakınca görmeyen, birbirini itip-kakan insanların çelişkileri başka nasıl açıklanabilir?

 
Toplam blog
: 114
: 860
Kayıt tarihi
: 29.12.06
 
 

Osmaniye Düziçi doğumluyum. Sınıf öğretmenliği, ilköğretim müfettişliği, il milli eğitim müdürlüğ..