Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '06

 
Kategori
Müzik
 

Cem Karaca' ya son veda..

Cem Karaca' ya son veda..
 

Bu ülkede bir insanın adam gibi adam olduğunu nereden mi anlarsın? Sen yaşarken ölü gibi davranırlar, itibarını ölünce bile iade etmezler adama. Telefonunu çalan, selâmını alan olmaz. Namusluysan saf çıktı, bilgi sahibiysen tehlikeli, farklıysan ayrık otu muamelesi yaparlar. Ya zehirlenir ya koparılırsın halkından. Elini öpen vatan evlâdı az, boğazına ilmek geçiren cellâdın çok olur. Korkan gözlerin, satılık sözlerin, ilikli ceketin yoksa, hemen anlarlar mayanı. Tutunamazsın, barınamazsın.

İnşaata , Beton yerine naylon koyan şerefsiz müteahhide bir şey olmaz da seni acı vatanda süründürürler. Öldüğünde senden "önemli" mankenlerden, yalandan, kandan yer bulursan iki satır haberin çıkar ayıp olmasın iş eşekliğe varmasın diye.

"Cem Karaca öldü" haberini duyunca nedense aklıma hem bunlar hem de son mülâkatlarından biri geldi. "Benim doğru düzgün hiç arabam olmadı ki şimdi olsun" diyordu. Sonra eşinin söylediklerini okudum. "Tanıştığımızda dört paket sigara içiyordu evlendikten sonra bir pakete indirmişti ambulans çağırdık ama telefondaki bayanı inandırmak zaman aldı, ambulans neden sonra geldi" diyordu. Ah canım, Ah Cem'im benim! Bu ülkede güzel, namuslu, insanca şeyler yapmanın hayatı güzelleştirmenin bedelidir için acıya acıya ölmek. Ya sigara ile ya kahır ile ya sıla ile geçer ömrü güzel insanların. Ne devleti inandırabilirsin masum olduğuna ne de memurunu ikna edebilirsin ölmek üzere iken.

Yaşarken sansüre takıldı Cem Karaca. 100 sene geriden gelen hızlı tosbağaların örümcek ağlarına takıldı. Sazı silah sözü günah saydılar. Sanki bin-on bin Cem Karaca varmış gibi kırmızı bir kalem çektiler gençliğimizin en keyifli ozanına. Belki barlarda söyledi zaman zaman içi acıya acıya sözlerini, özlemini kim bilir namusuyla yaşamak için bu acı kavun ülkesinde.

Şimdilerde Pop Star var Cem baba. Kimsenin durup düşünecek, nefes alıp aklına danışacak vakti yok. Sağlık müdürünün de haberi bizimle beraber oluyor en son ve şaşkınca.

Şimdilerde aklımızı tutsak ruhumuzu rehin verdik. Kim gelir bir daha ''hep kahır hep kahır yeter be '' diyecek. Sen ölmeden almıştım en iyiler kasetini. İnsanın içine böyle mi doğar kötü şeyler be Cem baba.

Kim demişti biz de gereğinden fazla namuslu yaşadık diye. Sende gereğinden fazla namuslu yaşadın be Cem baba.

İyiler diyarında estir rüzgârını. Mekânın Cennet olsun

 
Toplam blog
: 187
: 1260
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

İyiye ve güzele götürmeliyiz Dünyayı. Sürekli daha çok kazanmak, daha yukarıdan bakmaya çalışmak,..