Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '07

 
Kategori
Siyaset
 

Cem Uzan

Türkiye’nin yeni yüzü olan ve yer hareketiyle her zaman gündemde kendine yer bulan Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan yeni bombalar gelmeye devam ediyor.

En güzel programları, maçları bölen o meşhur reklâmları hepimiz görmüşüzdür ne kadar istemesek de. Mazotun bir YTL, fındığın 8 YTL olacağını yazan o yazılardan bahsediyorum. Ama yeni dönem yazısı ise daha ilginçtir. ‘her işsize 350 YTL maaş’! Ne kadar inandırıcı, belki de tartışmak bile yersiz olan bu reklâmı maalesef birçok insanımızın mümkün bir vaat olarak görmesi ise ayrı bir üzüntü verici olaydır.

Malum bu millet bir zamanlarda da "benim köylüm", "sizin babanızım" nidalarını ve çift anahtar gibi birçok vaade inanmış olduğunu görenler için mükemmel bir fırsat olsa gerek. Sadece iki aylı bir uğraş ile % 6 üzerinde oy toplayan bu parti belki de bir dahaki seçimde meclisin o ceylan derili onurlu koltuklarına oturma fırsatına sahip olacak. Geçmişte de birçok vaatlerle o koltuklara kurulan partiler gibi bu seferde Genç Parti’nin bunu başarması hiçte bir rüya olarak görülmemeli. Malum tarih tekerrürden ibaret olan bir oyun gibi düşündüğümüz takdirde sadece oyunun oyuncuları değişmiş olmaktadır.

Sadece bir iki parti ile birleşmesi ve geçen seneki çalışmalarını aynı biçimde devam etmesiyle Genç Parti’yi yeni mecliste görmek kaçınılmaz olacaktır. Zaten Sayın Cem Uzan da bunun farkında olduğundan şu aralar partiler arası bir birleşmeye gittiği gözlemlenmektedir. Şu aralar Büyük Birlik Partisi ile bir birleşme içinde çalışma oldu söylenmektedir. Ancak bu birleşmenin 3 hatta 4 parti arasında olacağı konuşuluyor. Zaten BBP ve GP birleşimi bile barajı zorlayabileceği öngörülüyor. Bu ittifaka katılacak 1, 2 parti daha olduğu takdirde tüm ailesi ve kendiside yargılanan Sayın Cem Uzan bu milletin yeni vekillerinden biri olacak ve bizleri temsil edecektir.

Fakat işin en garip yanı şu anki Genç Parti bünyesinde bir tane tanınmış ne bir siyasetçi ne de Sayın Cem Uzan dışında toplumun tanımış olduğu birisi mevcut. Buna karşın bir insan nasıl olurda tek başına bunca insandan oy normal bir koşulda anlaşılır değil. Onca tanınmış siyasileri ya da medyanın gündeme getirdiği onlarca kişiyi bünyesinde barındıran birçok parti geçen seçimde %5’i bile geçememişken Sayın Cem Uzan tek başına bunu başarmıştır.

Yukarıda yazdığım yazıları okurken birçoğunuzun içinden belki de ‘ya % 6 oyu kendi değil parası başardı be kardeşim, yoksa kimse ona oy vermez, adam kurnazdı parası da vardı ondan o kadar oy aldı’ diyenleriniz olabilir. Fakat böyle bile alsa % 6 oyu Sayın Cem Uzan yine de büyük bir başarı bence. Lakin ben buna inanmıyorum yahut inanmak istemiyorum. Çünkü ben Türk milletine bunu yakıştıramam. Oy gibi kutsal bir şeyi inşallah bazılarının dediği gibi para uğruna vermemişlerdir. Eğer verdilerse para uğruna oylarını içimdeki ses ‘ağabey biz bitmişiz ya, bu millete her şey müstahak o zaman’ diye bağırıyor. Fakat ben inanmıyorum ya da inanmak istemiyorum. Çünkü oy kutsaldır asla birkaç kuruş uğruna ya da bir iki tabak pilav için satılamaz satılmamalı.

Mutlaka Sayın Cem Uzan’a oy veren herkesin bir nedeni vardır. Diğer siyasetçilerden görmedikleri bir ışık ya da yakınlık bulmuşlardır. Çünkü 1–2 kişi değil bu milletin % 6’sı ona oy verdi. Ve hiçbir grubun ya da örgütün partisi değil kurmuş olduğu Genç Parti. Tamamen serbest bir parti ve tek temsili Sayın Cem Uzan olmasına rağmen bu başarıyı gösterdi. Belki de Türkiye’deki partiler bazında baktığımızda bu bakımdan da bir ilk olma özelliği var.

Oysaki Sayın Cem Uzan bir parti kurmak yerine bağımsız milletvekili adayı olsa şuanda mecliste bizlerin vekili olacaktı. Belki de meclis içinde bir parti de kurabilirdi. Fakat kendisi bu yolu seçmedi. Niçin böyle yapmadı bilinmez ama herhalde bu işten çok zararlı çıktı. Çünkü seçimler bitmesi ile ailesinin nerede ise tüm fertleri kendilerini mahkeme koridorlarında buldu, birçok mallarına el konuldu. Lakin Sayın Cem Uzan’nın yılmaya hiç niyeti gözükmüyor. Seçime onca zaman olmasına rağmen yine de seçim varmış gibi çalışıyor. Belki de bu azmine hayran oldu o % 6’lık kesimimiz…

 
Toplam blog
: 4
: 333
Kayıt tarihi
: 15.03.07
 
 

Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisiyim...