Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

29 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

Cemaat bastırıyor! Erdoğan direniyor?

Cemaat bastırıyor! Erdoğan direniyor?
 

Gülen'i bitirme hareketinin 2004 yılında MGK'da alındığı, gün yüzüne çıkmasıyla Erdoğan'ı ve AKP'yi zorlu günlerin beklediği yadsınamaz artık!

Bu belgenin altında  Başbakan Erdoğan'ın ıslak imzasının bulunması, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün ve beş ayrı bakanında imzalarının olması zor günlerin habercisi gibi!  Ayrıca dönemin, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Gen.Kur.Bşk. Hilmi Özkök'ünde imzaları haliyle mevcut.  

İşin özü hükümete tavsiye niteliği taşıyan MGK kararına itiraz edilmediği gibi, Başbakan Erdoğan ve bakanları tarafından da şerh kaydı dahi düşülmediği anlaşılıyor.

AKP Hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ın on yıllık iktidarlarıyla; yürütme, yasama  ve yargı erkini, görsel ve yazılı medyayı, TSK, MİT gibi kuruluşları  siyasallaştırmasıyla, devletin kılcal damarlarına nüfus etmeye başlaması, sıranın Gülen Cemaatine geldiği intibayı ortaya koymaktadır.

Netekim, Başbakan Erdoğan'ı harekete geçiren olay, MİT Müsteşarı Fidan olayı olmuştur. Fidan'ın savcılarca sorgulanmak üzere emniyette götürülmek istenmesi ve Erdoğan'ın bir günde çıkardıkları yasa ile Fidan'ın sorgulanması ve tutuklanmasının önüne geçilmiştir. Ve Cemaate yakınlığı düşünülen üst düzey emniyet mensuplarının tayinleri acilen çıkarılmıştır.

Gülen'cilerin, Gezi Protestolarına, Erdoğan'ın aşırı tepki gösterdiğini söylerlerken, aşırı güç aramakla suçlamışlar, Erdoğan'da aynı şekilde karşı tarafı suçlamıştır.

Gülen Cemaati'ne karşı, Erdoğan'ın son hamlesi ise, dersanelerin kapatılması aşamasıdır. Cemaati ayağa kaldıran ve kılıçların kınından çıkarıldığı olay durulacağa benzemiyor.

Başbakan Erdoğan'ın Rusya gezisinde söylediği '' Bize şamar atmak istiyorlar'' sözlerine, Herkül.Org sitesinden Gülen'in cevabı gecikmedi,

Gülen isim vermeden '' Liyakati olmayanlara değer verdiğimiz için asıl şamar biz yiyoruz'' dedi. '' Ölüm ansızın gelir çarpar, öteside amel, sandığı olan kabir orada, senin değerin arkada bıraktığın şeyler değil, amel, iman ve aksiyonun... Nasıl inandığın, ne ölçüde ne derinlikte inandığın ve ''inandım'' diye iddia ettiğin inanca göre neler yaptığındır.''

''Bunları kıyaslarlar ve hafizaanallah '' Niye yalan söylüyorsun?'' derler. Bu sözler bile azap adına insanı batıracak şeylerdir.'' 

Kasetler savaşı sinyalinin verildiği şu günler birçok olaya gebe olduğunu görüyoruz!

CHP'ye, MHP'ye ve Baykal'a yapılan kasetli saldırılar, şimdi AKP'nin kapısını çalıyor! 

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..