Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '14

 
Kategori
Güncel
 

Cemaat intihar etti

Cemaat intihar etti
 

Beddua ve İHH. İlki kopmalara ikincisi öfkeye neden oldu. Halk bunları asla unutmayacak...


Tüm Türkiye'de 17 Aralık operasyonunun sonrasında şok yaşandı. Bu şoku aslında ben bekliyordum. Çünkü Gezi olaylarında çadıra giripte  masum gençlerin kafasına sis bombasını sıkın diye emir verenler ile 17 Aralık operasyonuna emir verenler aynıydı. Gezi olaylarına bu yüzden destek vermedim. Arkasında kimlerin olduğunu bazı dostlardan öğrenmiştim.

Bunun Gezi'de kalmayacağı belliydi. Tayyip Batı içi tehlikeli çıkışlar yapıyordu zira. Kanal Projesi, 3. Havaalanı, otobanlar şu bu derken Batı stratejik konumunun farkında olan Türkiye'ye kendi yetiştirdiği adamları (Brutusleri) yollamaya başladı.

17 Aralık operasyonunda Ak Partinin imdadına kesilikle Beddua yetişti.

Cemaat, Fethullah Gülen'in Mülaanesi ya da bedduası ile kendi kafasına kurşun sıktı. Zira cemaat tabanından bir çok esnaf ve üye bu beddua ile (yada mülaane, her neyse) "Söğene dilsiz döğene elsiz" öğretisini ilke edinen Fethullah Hoca'dan buz gibi soğumaya başladılar. 

Beddua gerçekten cemaatin kendi kafasına sıktığı bir kurşundu.

Ancak kurşun sağ beyne hasar verdi ve vicdanlı düşünme yetisini tamamen kaybeden cemaat kendince mantıklı ve asimetrik çıkışlarını sürdürdü. Sadece kendi perspktifinden ve kibirle yazılar yazmaya demeçler vermeye devam ettiler yayın orgalarında. Öylesine yayınlardı ki insan hayretler içinde kalıyordu. Ariel Şaron gibi binlerce Müslümanı katletmiş bir caniyi sanki babaları ölmüş gibi "Ariel Şaron Vefat Etti" dediler yayın organlarında "Şaron öldü" bile diyemediler. Today's Zaman gazetesinde Şaronla ilgili yazılanlar hayret vericiydi, hele hele İHH'ya yapılan operasyona teröristlere yapılan operasyon diye algılamak ve böyle yazmak ise İHH'ya gönül vermiş binlerce insanı çileden çıkarttı. Cemaate sempati duyanlar cemaatten tiksinmeye başladılar.

İHH, Cemaatin yayın organları tarafından cemaatin kalbine sıkılmış ikinci kurşundu.

Cemaat bu saatten sonra başarılı olup Hükümeti düşürürse Cemaatin ölümüde gerçekleşmiş olacak zira kendi gazeteleri ZAMAN'ın yazdıklarına tarih ve halk tanıklık etmektedir.

Yezit, Kerbela'da kazandığını sanır. Hüseyin Kerbelada kaybetmiş diye düşünülür hep.

Gerçekten böyle mi?

Hayır. Görünürde kazanan Yezit ve Muaviye aslında kaybetti.

Neden mi?

Çünkü hiç kimse çocuğunun adını Muaviye veya Yezit koymuyor. İster Sünni olsun ve isterse Şii çocuklara en çok konan isimlerden "Ali" "Hasan" "Hüseyin" ve "Zeynep" asla eskimeyen isimler olarak tarihe yazıldı bile.

Türk halkı bundan sonra almayacağı gazeteyi daha iyi görücek, gitmeyeceği özel okulun hangisi olduğunu daha iyi görmekte, seyretmeyeceği TV kanalının hangisi olduğunu daha iyi biliyor. Çocuğuna koymayacağı ismin hangisi olduğunu daha iyi biliyor.

Son kurşunu seçimlerde bu halk sıkacak.

Herkez bun şahit olacak...

Tarih asla ama asla Haçlılardan yana olanı uşakları maşaları affetmedi ANADOLU'DA.

Hükümet bundan sonra kaybetse bile kazandı, cemaat bundan sonra kazansa bile kesinlikle kaybeden taraftır.

Fenerbahçeli Başkan Aziz Yıldırım geldi aklıma "Bir gün erkez Fenerli Olacak" sloganı atıyordu. Tüm Anadolu takımlarını kızdırdı ve küstürdü. Tüm Anadolu takıları Fenere gıcık oldular ve Fener maçlarında daha fazla asıldılar.

Bir gün gerkez Cemaat üyesi olacak ve tüm dertler bitecek deniyordu bir zamanlar. Oysa şu yapılanlardan sonra Cemaatte tıpkı Fenerbahçe gibi Anadolu'da ki diğer insanlardan cemaatlerden korkunç bir tepki almakta.

Şimdi siz söyleyin Cemaat intihar etti mi yoksa etmedi mi?

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..