Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

Cemaat parti kurarsa değişim söz konusu olabilir mi?

Cemaat parti kurarsa değişim söz konusu olabilir mi?
 

Rusya'da Rus mafia, Türkiye'de Cemaatler yönetiyor herşeyi.. Onlar ne derse o oluyor.

Cumhuriyet dönemi iktidarların çoğu cemaatlerden destek alarak iktidara gelmiş, zira o dönemlerde görsel medya ve teknoloji çok gerilerde olduğundan vatandaş farkına varamıyor gelişmelerden haberdar olamıyordu malesef.

Bugün öyle değil. Ülkede olan bitenden anında farkına varılıyor. Vatandaş sorgulamayı azar azar öğrenmeye başlıyor.

'Burokraside nereye adım atarsam karşıma cemaat çıkıyor' diyor vatandaş.

'Piyasa ilişkilerine bakıyorum, her sektör koro halinde cemaat sertifikalı ortaklıklar kurulmuş şirketler kurulmuş' diyor vatandaş.

'Eski dönemlerdeki cemaat-iktidar ilişkileri serbest piyasa ekonomi modeli mevcut olmadığı için cemaatler sadece din eksenli çalışmalar yaparken günümüzde ülke sınırları aşacak boyutlarda ekonomiye dayalı çalışmalar gözlemleniyor' diyor vatandaş.

Ve de ekleyerek şunu söylüyor;

'Bugüne kadar böylesi birbirine kenetli cemaat görülmemiştir..

Bütün bu oluşumlar tabiki Washington eksenli gelişmeler olduğu vatandaşın bir bölümü tarafından algılanabilmektedir. Zira çoğu vatandaş Ağustos böceği misali kış uykusunda.

Toplumdaki genel ahlak dejenerasyonu on yıl önce başlamamıştır. Ta 80'li yıllardan itibaren değişik dönemlerde ahlaksızlıkların evreleri yaşanmaya başlanmış ve devam etmektedir.

Peki, ahlak dejenerasyonu Washington'un işine nereye kadar yarar?

Her türlü ahlaktan bahsediyoruz. (İnsaf-vicdan-namus-hak-adalet)..

Kapitalizm sistem gelişim süreci içinde kendiliğinden oluşan ahlaksız koşullar, bir süre sonra kendiliğinden ahlak kuralları işler durumuna geçiş sağlayamazsa sistem kendiliğinden tıkanacağından sürekli yenilenmesi gereken sistemdir kapitalizm.

Kapitalizm bir dönem ahlak dışı kurallardan beslenirken kendi içinde tıkanma söz konusu olacağından ve devamlılığı söz konusu olduğundan dolayı mutlaka kendisini ahlak kuralları içinde görmek istemektedir.

Sadece ülkede değil, dünyaya yansıyan Gezi olayları sonrasında Washington projeli acaba yeni bir döneme mi giriyoruz diye insanın aklına geliveriyor hemen.

Bugün basında yer alan "Cemaat parti mi kuruyor?" haberi yeni dönem habercisi mi?

Washington'un direkt gücü bile yetmeyen iktidar değişikliğine formül olarak cemaatin ikiye bölünmesi projesini mi hazırlıyor Washington?

Valla onu bunu bilmem ahlaksızlık dizboyuysa değişim kaçınılmaz diye düşünuyorum..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..