Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '18

 
Kategori
Dünya
 

Cemal Kaşıkcı’nın İnfazı ABD’nin Bir Operasyonu mu?

Cemal Kaşıkcı’nın İnfazı ABD’nin  Bir Operasyonu mu?
 

Oyunu Cumhurbaşkanı Bozdu, Şimdi Herkesin Canına Ot Tıkayacak.


20-23 EKİM 2018

Cemal KAŞIKÇI olayının nasıl olduğu konusu aşağı yukarı herkesçe malumdur. Bu sebeple olayın operasyon tarafına girmeden neden yapıldığı hakkında teoriler üretilmeye çalışılmıştır. Mevzu konu ile ilgili havada kalan olaylar ve bu infazın neden yapıldığına dair bir açıklama yapılmamış veya eldeki bilgilerin yetersizliği sebebiyle açıklama yapılması uygun bulunmamıştır. Bir diğer ihtimal ise bir şekilde bu olay üzerinden pazarlıkların sürmesi nedeniyle konu çok gizli gizlilik seviyesinde değerlendirilmesi neticesinde herhangi ir bilgi bir bilgi ve belge aktarılması uygun görülmemiştir.

Bu sebepler nedeniyle Cemal KAŞIKÇI’nın neden Türkiye’ye gönderilerek infaz esildiği hali hazırda askında durmaktadır.  Bu vakasının ABD kaynaklı olması ihtimali üzerine teoriler üretilmiştir. Aşağıda şahsım tarafından ABD üzerine üretilen teoriler sunmaya çalışılmıştır.

Açıklanamaya Muhtaç Olaylar;
    Neden Cemal KAŞIKÇI, ABD’de infaz edilmedi?   
    Cemal KAŞIKÇI Neden Türkiye’de infaz edildi?
    Cemal KAŞIKÇI, öldürülme ihtimalinin yüksek olduğunu bile bile neden Türkiye’ye geldi?
    Trump, neden bu olayın nedenini ve kimlerin dahli olduğunu bulmak zorunda?
    Trump, neden bu kadar tedirgin oldu ya da neden tedirgin gibi gözüküyor?
    Trump neden bunu maddi bir haraca çevirmek istedi?
    Trump bunu siyasi ve finansal kazanca çevirmek istemiş olabilir mi?
    Uçakların İsrail ve Mısır’dan kalkmasının anlamı nedir?
    Suudi Arabistan İstanbul konsolosu, neden Türkiye’yi terk etti? Neden konsolosun Türkiye’den ayrılmasına neden müsaade edildi?
    Brnson davasıyla Cemal KAŞIKÇI, olaylarının çok yakın bir zamana düşmesi iki olayın birbiri ile bir ilintisi olabilir mi? olursa eğer bu ABD seçimleri ile ilgili olabilir mi?

Bu olayı ABD’nin Yapmış olmasına yönelik oluşturulan teoriler

1- Trump ,seçimlerde bir malzeme olarak kullanılmak üzere bu infazı Prens Salman’a yaptırmış olabilir. Tıpkı Avrupa’nın seçimlerde Türkiye’yi kullanarak seçimleri kazanmak istemeleri gibi bir senaryoyu da Trup icra etmek isteyebilir. Cemal KAŞIKÇI da bu işin mağdur aktörü olabilir.

2- Trump, Sudi Arabistan’dan haraç alabilmek, Arabistan’ı sıkıştırarak daha fazla güdümü altına almak ve veya Türkiye’ye ile bölge ülkelerine karşı savaş gücü olarak kullanmak amaçlı Cemal KAŞIKÇI operasyonu planladı. Böylelikle Ortadoğu’nun parçalanmasına başlanılması arzu edildi.

3- Bu infaz Pentagon tarafından, Prens Salman’a Trump’ın seçimi kazanamasın için bir darbe niteliğinde yaptırmış olması da mümkündür. Eğer bu gerçekse Trump’ın hayatı da tehlikede olabilir. Trump bu şekilde gönderilemediyse bu sefer Trump’a karşı operasyon fırsatı verdirmemek veya oyundan ayağını kesmek adına bir infaz operasyonu düzenleyebilirler.

Buna benzer bir uygulamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN İçin 15 Temmuz’da icra etmek istemişlerdi.

4- İşler Ortadoğu’da dönüp dolaşıp enerjiye geliyor. ABD, Arapların elinden enerjiyi tamamen almak (el koymak) istiyor.

ARAMCO’yu borsaya kote etmek istediler ama olmadı. Pentagon şimdi kendi imkanlarıyla ARAMCO’yu kendine kota etmek istiyor. Böylesi finans oyunlarıyla ARAMCO’yu elde etmek daha hızlı ve daha maliyetsiz olacaktır. O haraç bu mezat şu ceza derken Suudi Arabistan’ın elinde bir şey kalmayacak. Sonra sıra tez zamanda ARAMCO’ya sahip olmaya gelecek.

İşte o zaman Pentagon, İpek Yolunda tek hüküm sahibi olabilecek. Pentagon’un da hayali bu olabilir.

Pentagon İran’ı ambargo ve finansla durdururken Çin’i de petrolün kontrolünü ellerine alarak durdurmak istiyor olabilirler. Petrolün tamamen ABD’nin kontrolünde olmasını arzu ediyorlar. Petrolü kendi kontrolüne alarak bu işe bir daha geri dönüp bakmak istemiyorlar. İleriye odaklanmak, odağını netleştirerek ilerlemek istiyorlar. Böylelikle Çin’in durdurulabileceğine inanıyorlar. Dağılan sıklet noktasını ve askeri gücünü toparlayarak çini durdurmak istiyorlar.                        

Yalnız Ortadoğu’da Enerji deyince ABD, ABD deyince de karşısına Çin çıkıyor. Kısa süre önce; Rusya ve Çin ortak bir tatbikat yaptı. Çin son dönemlerde sakin tavrını biraz hırçınlaştırdı. Soğukkanlı yaklaşım biraz ılıdı. ABD petrol şahını sürünce Rusya ve Çin’de aynı şekilde kendi şahlarını sahaya süreceğini ve bölgeyi boş bırakmayacağını gösterdi. Ortadoğu petrollerine tek bir süper gücün hakim olması bölgesel bir savaşın sonucunda olabileceğine inanıyorlar. Bu savaşın olmamasının bir tek nedeni olabilir, oda ABD’nin Ortadoğu petrollerine bir oyunla müdahale ederek, enerjinin üstüne çökmesidir. Bunun maliyetinin sıcak bir savaştan çok düşük olması ABD’ne cazip gelmektedir. ABD halihazırda Ortadoğu’nun büyük bir kısmına hakim bir devlettir ve kendinde bu gücü fazlasıyla görmektedir.

ABD eğer böyle bir yaklaşımla ilerlerse Çin’i ve Rusya’yı karşısında bir blok halinde görecektir. Bu operasyona ne Rusya’nın ne de Çin’in razı göstereceği bir vaziyet olamaz. Bu iki ülke tepki gösterip oyun sahasına ilecektir. Ortadoğu’nun petrol sahalarına hakim olmak isteyen ABD her haliklarda hasımlarıyla karşı karşıya geleceğini bilmektedir ve bu duruma bir ön almak istemiş olabilir. ABD oyuna birkaç puan önde başlayabilmek için bu petrol odaklı örtülü operasyonu düzenlemiş olabilir. Böylelikle ABD’nin Ortadoğuya ve enerjiye tamamen hakim olma olasılığı da çok daha fazla güçlenecektir.

5- Örtülü hedeflerden biri diğeri ise her türlü ihtimalat dahilinde Türkiye bu oyunun ve gelecekteki taktiksel oyunların hedefinde olabilir. ABD, hibrit savaş unsurlarının arasına Karlos cinayetiyle başlattığı suikast ve infaz unsurlarını ekleyerek karışıklık yaratmak istemiş olabilir. Bu sebeple ülke kaosa sürüklemek istemiş olabilir. Cemal KAŞIKÇI’da böyle bir planın mağduru olabilir.

Bronson’u alan Trump söz verdiği gibi dolar operasyonunu bitirir ama bu sefer de Türkiye’nin güvensiz ve tekin olmayan bir ülke olduğunu dünyaya yaymak isteyebilir. Bu da Türkiye’ye yapılacak olan operasyonlara yönelik sadece kapı görevi görebilir. Açılacak olan bu kapı sayesinde sadece Türkiye’ye değil, diğer çevre ülkelere de Türkiye’den operasyonlar yapılabilir veya yaptırılabilinir.

6- Cemal KAŞIKÇI operasyonu için İsrail ve Mısır’dan iki ayrı ekip iki ayrı uçakla farklı zamanlarda gelmişler. İsrail ve Mısır’dan kalkan bu uçaklardan ve bu ekiplerin görevinden ABD’nin bilgi sahibi olmaması mümkün müdür? En azından birbiriyle adeta rakip gibi olan Trump’ın CIA’nın veya Pentagon’un bu olaydan haberleri olması gerekmiyor muydu?. Lakin İsrail ve Mısır’ın olup bitenden haberleri olmamasının ihtimali sıfıra yakındır, ama hiçbir ülke uçakların neden İsrail ve Mısır’dan kalktığını ve bu devletlerin bu vakayla olan ilintilerini sorgulamamaktadır. Bu iki devletinde yapılan operasyondan haberleri yoksa ABD’ye İngiltere veya aile operasyon çekiyor demektir. ABD’nin haberi yoksa o zaman İngiltere’nin kesin haberi olması gerekmez miydi? Bu üçünden biri (ABD, İsrail ve İngiltere) olayın müsebbibidir. ABD’den kasıt Trump veya Pentagondur.

ABD’nin veya pentagon karşısında  İngiltere veya aile bu işin oyun kurgulayanı olabilir. Bunlardan biri olayın açığa çıkması nedeniyle kendini karartmaktadır. İşte o kendini karartan olayın organizatörüdür.

7- Suudi Arabistan, Trump veya Pentagon arasında bir oyun onuyordu. Bir ihtimal Prens Selman Trump ve Pentagon arasında sıkıştı ve gizli bir şekilde ikisiyle de oyun kurguladı. Bunu öğrenen Cemal KAŞIKÇI çıkmaza girmiş oldu. Açığa düştü.  Kaşıkçı, Fahri ERENEL komutanımın da bahsettiği gibi sevdikleri ile tehdit ederek İstanbul’da infaz edilmek üzere yönlendirdiler. 

İnfaz edenler kimler? Bu şartlara bakınca Selman eliyle Pentagon gibi duruyor. Trump’ta belki onun için gerçekten kızgın ve Suudi Arabistan’a ceza kesti ve kesmeye de devam edecek. Trup ayriyeten yatırımları da durdurdu. İngiltere ve Fransa da bu karışıklıkta yatırımlarını geri çekmenin en akıllıca iş olduğu kanaatine vardı ve paralarını güvenli sulara çektiler. Şimdi ABD, Türkiye’ye yatırımdan bahsediyor bu yatırımlar işte o yatırımlar olabilir. Birde oyunu çözen Türkiye’ye Trump bir sus payı sürmüş olabilir. Trump’ın bir Bronson için yüklü yatırımları Türkiye’ye sürecek derecede bir cömertliği olamaz. Bölgede güven telkin eden yegane devlet Türkiye’dir ve bu olayda olaya bulaşan veya etkilenen herkes Türkiye’ye muhtaç oldu. Herkesçe bilinen gerçek yine su üstüne çıktı. Bölgede Türkiye olmadan herhangi bir operasyon yapılamaz.

8- Bu teorilerin hepsi Prens Salman’ın tecrübesizliğine, bilgisizliğine, çok faktörlü oynamaya çalıştığının ama bir noktadan sonra faktörleri yönetemediği ve başına dış güçleri bela aldığının kanıtıdır. Selman bu operasyonu pentagon ile bir işbirliği içerisinde yapmış gibi duruyor. Durum böyle olursa Trump’tan daha güçlü olduğunu bilen ve ülkenin yönetiminden memnun olmayan Pentagon sıkışırsa, Trump’a müdahale edebilir.

Trump Selman’a sizi biz ayakta tutuyoruz. Biz olmazsak bir gün dahi ayakta duramazsınız uyarısını boşuna yapmamış olabilir. Bu söz sadece haraç almak için de söylenmemiş olabilir. Prens Salman’ın oyunlarından haberleri olduğu kendisine dikte edilmiş olabilir. Kendinize gelin sözünü boşuna söylemediğini şimdi daha net anlamaktayız. Biz olmadan siz olamazsınız dedi ve haracını aldı. Salman açığa çıkmıştı. Pentagon telaşla Salman üzerinden bir operasyon planı yaptı. Prens Salman ve Pentagon ilişkisinin Suudi Arabistan’a zarar vereceğini ve bölgeyi bitireceğini düşünen ve gizli ilişkilere vakıf olan Cemal KAŞIKÇI bir tehdit olarak görüldü. Bu sebeplerle ortadan kaldırılmasına karar verildi. Bunun akabinde bu olay Amerika’dan Türkiye’ye intikal ettirilerek Cemal KAŞIKÇI’nın hayatına son verildi.

9- İsrail, Mısır, Aile, İngiltere ve Fransa kimin yanında? Bu sorulara cevap bulunması gerektiği kanısındayım. Bendeki bilgiler beylik söylevler olabilir. Malumunuz dakika başı roller ve taraflar değişebiliyor. Özellikle bu olayın çözümü açısından İsrail ve Mısır’daki uçakların neden buralardan kalktığının cevabı bulunmalıdır. Buralardan kalkan uçakların kimin için ve neden kalktığını da elbet bu ülkelerin biliyor olması gerekir. Bu bağlamda sesi çıkmayan bu iki ülkenin de bu olayda dahlinin olması kesin gözüyle bakılması gerekir. İşin içerisinde İsrail varsa aile de otomatikman vardır. Amaçsa ABD’nin kendilerine vereceği destek artık neredeyse yok olmaya yüz tutmuştur. Bu operasyon özellikle başarısız olması amacıyla kurgulanarak sahaya sürülmüştür.

10-: İngiltere Cemal KAŞIKÇI’nın kasten öldürülmediği, bilgi almak amaçlı olarak verilen ilaçların stresle birlikte bir kalp krizini tetiklediğini ve Cemal KAŞIKÇI’nın bu sebep nedeniyle öldüğünü iddia etti. MI6’nın gerçek dışı bilgiye ulaşması ve bilgi operasyonu maruz kalma oranı çok düşüktür. Eğer bu İngiltere’nin bir ters köşe operasyonu ise, bu işin kıyısında köşesinde İngiltere’nin de olduğu ihtimali olabilir mi? bu vakadan en az bir devlet sorumlu olmalı. Eğer ABD’nin bir tezgahı değilse, bu olaydan kim sorumlu olabilir? İngiltere’nin yanlış haberi aynı zamanda da yönlendirici bir haber olmalı. İngiltere gibi bir devletin uluslararası bir vakada asılsız bir haberle dünya gündemine haber yayınlamasının bir nedeni olmalıdır. Bu neden de ABD’nin oyundan düşürülmesi olabilir.

11- Diğer bir en büyük ihtimalse, Prens Salman kendine aşırı bir güvenle gizli olarak çok ittifaklı bir yol izlemek istedi. Sadece Trump’la yürümeyip ittifaklarını çeşitlendirmek istedi. Tıpkı Abdulhamit Han’ın taktikleri gibi çok unsurlu bir yapıyı Suudi Arabistan’ın lehine kullanarak endini kanıtlamayı arzuladı. Arap oyunu taktikleriyle ve Pentagon’un stratejik kurgularıyla oyun oynayacaklar ve Sudi Arabistan’ı merkez bir ülke haline taşıyacaklardı.

Bu uluslararası güçleri Pentagon’un da yardımıyla kullanacaklardı. Hali hazırda ABD’yi yöneten Trunp değildi, Pentagon’du. Pentagon’la yürüyecekler, Trump’ı da idare edeceklerdi. Herkesi birbirlerine fark ettirmeden gizli bir şekilde kullanabileceklerini düşündüler. Prens’in kendine ve zekasına aşırı güveni kendisini tehlikeye atarken diğer oyuncuları da kızdırdı. Bu sebepledir ki, Trump Prens Selaman’ı uyarmak zorunda kaldı. Kimsenin birbirinden haberinin olmadığı merkezde Prens Salman’ın bulunduğu network kurularak çalışmaya başladı. Salmanın ekibinden birisi eski üst düzey istihbaratçı olan Cemal KAŞIKÇI‘ya bu bilgiyi verdi. Bu bilgi belki aynı kaynaktan belki de diğer haber kaynaklarından Trump’a da ulaştı.

Pentagon, bunu Prens Salman ile paylaştı. Pentagon network ağını çökerterek prensi sıkı sıkıya kendine bağladı. Bu bilgide Cemal KAŞIKÇI’ya ulaşınca tehlikenin boyutları riskli bir hal almaya başladı. Olan bitenin Trump tarafından bilinmesi Pentagon’u çok zor duruma sürükleyecekti. Cemal KAŞIKÇI‘nın ortadann kaldırılmasın yönelik ortak bir karar verildi. Operasyonun Suudi Arabistan veya ABD’de yapılmasının riski daha büyük olduğu için Cemal KAŞIKÇI‘yı Türkiye’ye tehdit ve şantajla gönderdiler. Bu sebeple KAŞIKÇI, eli mahkum infaz edilme olasılığının çok yüksek olduğunu bile bile İstanbul Konsolosluğuna gitmek zorunda kaldı.

İnfazın Türkiye’de yaptırılmak istenmesi ise eğer işler terse giderse Türkiye’nin imajının zedelenmesinin arzu edilmesidir. Böylelikle her iki ülkenin itibarına bir zarar gelmezken ortak düşman Türkiye nereden geldiği belli olmayan bir operasyona maruz kalacaktı. Türkiye zaten bunu hak ediyordu. Her iki unsurda en azından bir başarının elde edilmesinin sağlanmasını arzu etmekteydi. Temiz bir iş olacaktı Çünkü sigorta olarak arada Türkiye vardı. Operasyon patlarsa Türkiye patlamış olacaktı.

Pentagon bu vesileyle Sudi Arabistan’ı kendi tekeline almış olacaktı. Tıpkı Afganistan ve Irakta olduğu gibi. Sonra ise sıra İran ve arkasından Türkiye’ye gelecekti. Hesapta olmayan ise Cemal KAŞIKÇI‘nın İnfaz edilmesi durumunda nişanlısına verdiği talimatın yürürlüğe girmesiydi. Nişanlısının düğmeye basması ve Türkiye’nin tutumuyla olay tüm dünyada ilk sıraya oturdu. ABD ve Sudi Arabistan karıştı. Türkiye ise akıllı  iletişim taktikleriyle ile zarar göremeden bu kirli oyundan alnının akıyla çıkmayı başardı.

12- Cemal KAŞIKÇI olan bitenden haberdar olmuştu. Cemal KAŞIKÇI bildiklerinin kurbanı oldu. Güçler arasındaki kavganın tam merkezinde kaldı. Bu olayı ağırlıklı olarak kurgulayanların ABD’de olduğu kanaatindeyim. Tecrübesiz Prens yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş elindekini ve avcundakini her şeyi kaybetmiş denizin orta yerinde başına gelecekleri beklemektedir. Prens Salman bu operasyon neticesinde tamamen Trump’ın eline düşmüş oldu. Ülkenin geleceği ise pek iç açıcı değil. Şimdi bu unsurluların herhangi biri Prens Salmanı denizin orta yerinde ortadan kaldırarak, ikili oynamasının cezasını verebilir mi? verebilir. Ya da, Prens Salman’ın bu hatası nedeniyle sağma makinesine dönüştürülerek Sudi Arabistan’ın hazinesi boşaltılarak, kaynaklarının tümüne el konula bilinir.

13- Yukarıdaki teorilerimin bir veya birkaçı gerekçe öne sürülerek Türkiye’ye bu operasyon kaydırılarak, bir taşla iki kuş vurulmak istenmiş olunabilinir. Sudi Arabistan Türkiye’ye angaje edilerek her iki ülke yıpratılmak istenmiş olunabilinir. Tıpkı terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın Türki’ye teslim edilirken Gülen’in ABD’ne intikal ettirilmesi gibi, Bronson giderken yerine fasıla vermeden Cemal KAŞIKCI vakası konumlandırılmaya çalışılmış olunulabilinir, diye tahmin yürütmekteyim.

Son Söz :  Cemal KAŞIKCI vakasında olayın faaillerinin ağırlıklı olarak ABD’de aranmasını konu alarak teoriler üretilmeye çalışılmıştır. ABD cephesinde bulunan bu unsur Trump değilse kuvvetli ihtimal Pentagon’dur. Bu ABD’ne bir hayli, pahalıya neden olur. Tump’ın topladığı haraçlar kısa sürede buharlaşır gider. Eğer Pentagon Prens Salmanı kendisine eklemlemişse ve bu vakayla o eklem de buharlaşır. Trump ile Pentagon arasında bir hesaplaşma başlar. Trump bir kuruma topyekun bir zarar veremez ama Pentagon tedirginlikle Trump’ı ortadan kaldırmayı bile isteyebilir. Bu olayın en ağırı, ABD’nin içeride bir hesaplaşmaya gitmesi olur. Bu dünyada çok dengeleri bozar ve olumlu olumsuz çok konjonktürleri hızlandırır veya değişime uğratır. Gerçek güçleri elinde bulunduran Pentagon, Trump karşısında ya çekilecek ya da bir atağa geçerek, bu sefer Trump’ın konumuna bir şekilde son verecektir. Bu Trump’a yapılabilecek seçimleri kaybetmesiyle veya bir suikastla de sonuçlanabilir. Oyun her neyse çok ciddi bir durum değişikliğini içermekte olduğu kanaatindeyim. Çok kritik bir sürecin içerisinde olduğumuz, vakanın oluş şekli üzerine gidilirken içeriği hakkında kimsenin konuşmadığı ve sorgulamadığıdır.

Mevzu konunun sonucuna gelince, müesses nizam, bu olayı yansıtma yoluyla başka bir senaryoyu gündeme getirerek geçiştirir ya da geçiştirilmesi mümkün olmayan konu gün yüzüne çıkarak olay daha derinleşir.

 Benim bu konuyla ilgili düşüncelerim bu 13 Kalem teoriden ibarettir.

 
Toplam blog
: 72
: 918
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

1971 İzmir doğumluyum. Strateji, Taktik Felsefe, İşletme, Liderlik, Kalite Güvence Sistemleri, El..