Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '08

 
Kategori
Blog
 

Cemal Uygun-Milliyet Blog Bahar Buluşması İçin Öneriler

Cemal Uygun-Milliyet Blog Bahar Buluşması İçin Öneriler
 

27- 28 Ekim MB- İnönü Toplantısı'ndan


27 ve 28 Ekim 2007 tarihlerinde Türk Hava Kurumu’nun İnönü’deki Planör Uçuş Okulu’nda gerçekleştirilen Milliyet Blog Yazarları Toplantısı, her yönüyle çok güzeldi. Her şeyden önce Türkiye’nin köklü bir kurumunun, biz Milliyet Gazetesi Blog Yazarlarını bir araya getirebilmek için böyle bir organizasyon düzenlemeyi düşünmesi ve ev sahipliği yapması anlamlıydı. Milliyet Blog İnönü Toplantısı, katılan tüm blog yazarlarının ağzında hoş bir tat olarak kaldı.

Ve biz Milliyet Blog Yazarları, Haziran ayında yeniden Türk Hava Kurumu’nun kanatları altında toplanmaya hazırlanıyoruz. Türk Hava Kurumu’nun Genel Yönetim Kurulu Üyesi, Çankaya Şubesi Başkanı ve blog yazarımız Talip Bölükbaşı; 14.12.2007 tarihindeki “”Merhaba Gökyüzü!” demeye var mısınız?” ve 11.01.2008 tarihli “Baharda İnönü’de” yazılarında, Milliyet Blog yazarlarının İnönü’de yeniden buluşacaklarına dair müjdeyi verdi.

“Cemal Uygun-Milliyet Blog İnönü Bahar Toplantısı”, hem ilk toplantıya katılan blog yazarlarımız için Türk Hava Kurumu’nun hoş bir jesti, hem de ilk İnönü toplantısına çeşitli nedenlerden dolayı katılamayan blog yazarlarımız için büyük bir fırsat olacaktır. Haziran ayına kadar daha epey vaktimiz var ama, eminim bu buluşma için bütün blog yazarlarımız şimdiden sabırsızlanıyorlardır.

Cemal Uygun-Milliyet Blog İnönü Bahar Toplantısı ile ilgili olarak bu yazımda, toplantının finansal yönüne dair bazı önerilerde bulunmak istiyorum:

Biliyorsunuz T.H.K., gelirini ancak Kurban Bayramı’nda bağışlanan kurban derilerinden ve sair parasal bağışlardan sağlayabilen, Cumhuriyet’imizin temel direği bir kuruluşumuz. Türkiye Cumhuriyeti’ne yüzde yüz ve karşılıksız bir biçimde bağlı olan bizler, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ne en değerli mirası olan kurumlarına da imkânımız ölçüsünde desteğimizi sürdürmeliyiz.

Bu bağlamda 22 Haziran’da yapılması düşünülen Cemal Uygun-Milliyet Blog İnönü Bahar Toplantısı için bazı önerilerde bulunacağım:

İlk İnönü toplantımızın gerek hava araçlarıyla ilgili uçuş kısmı ve daha sonra yaptığımız ziyaretler, gerekse gece konaklamamız sonucunda oluşan diğer giderler, biz blog yazarlarına yansıtılmadı. Bunu da Türk Hava Kurumu’nun örnek konukseverliğine bağlıyorum ve teşekkür ediyorum.

Ama Milliyet Blog yazarlarının, Türk Hava Kurumu’nun kanatları altında gerçekleştirilecek ikinci buluşmasına mutlaka katılmak isteyecek olan bizlerin de bazı fedakârlıklardan kaçınmayacağına inanıyorum. Eminim 22 Haziran’da yapılacak (artık 2. İnönü diyeyim) Milliyet Blog Yazarları toplantısına katılmak isteyecek olan blog yazarlarımız da böyle bir fedakârlıkta seve seve bulunacaklardır.

Önerim şudur: İlk İnönü toplantısında yaptığımız uçuşlar, bu defa ücrete tabi olsun. Hava araçlarıyla bir kereden sonraki ekstra uçuşlar ücretli ve uçuşların her biri belli bir süreyle sınırlandırılsın. Keza uçuşlar haricinde yapacağımız gezilerin ve muhtemelen akşamki barınmamız sonucunda oluşacak giderlerin tarafımızdan bir karşılığı olsun. Yâni tıpkı uçuşlar gibi, akşamki barınmamız ve (illâki) yapacağımız ziyafet ve eğlencenin bu defa masraflarını üstlenelim.

Hem böylece Milliyet Blog yazarları olarak geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz İnönü toplantıları, yaptığımız bağışların yanında Türk Hava Kurumu’na önemli katkılar sağlamış olur. Belki böyle bir toplantıdan elde edilecek hasılatın, şu an toplantı için aranmakta olan sponsorluk desteğinden çok daha büyük katkısı olur Türk Hava Kurumu’na.

Bugün tamamen bağımsız bir ülkenin huzuru ve refahı içinde yaşayabiliyorsak; tarihte bu huzur ve refahın temelini sağlayan insanların kurumlarına ne kadar destek olursak olalım, az bile.

BLOG NOT: Ormanlar, ülkemizin geleceği. Her yıl çıkan yangınların sonucunda hektarlarca ormanımızın yok olmaması için T.H.K., Yangın Söndürme Uçağı almalı. Yangın Söndürme Uçağı Alım Kampanyası’na destek olalım. Faturalı hatlardan YANGIN yazıp, 3919’a göndererek, 6 YTL ile T.H.K.’nun Yangın Söndürme Uçağı Alım Kampanyası’na katkıda bulunalım.

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..