Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

Çember daralıyor…

Çember daralıyor…
 

Gazetelere düşen bir haber bir kez daha kanımızı dondurdu. “Kandil ve Mahmur’dan gelen teröristler için Habur’da kurulan özel çadır mahkemelerinde kışkırtıcı olabilir diye Atatürk posteri ve Türk bayrağı indirildi. Hem de görevli hâkimin emri ile.”

Böyle bir olay, onuruna düşkün bir ülkede olamazdı. Olsaydı bile daha o an ne o memur, ne o bakan nede o hükümet kalırdı. Hepsi istifa ederdi veya halk tarafından ettirilirdi. Aradan aylar geçmiş sorulduğunda bakan “iddialar bana da ulaştı, müfettiş gönderdim, denetleniyor. Suçu olan varsa mutlaka cezasını çekecek” diyor. Artık bu malum cümle gülünçlüğünü bile kaybetti. Birileri bu ezberletilmiş cümleyi söylüyorsa bunun Türkçe sözlükteki karşılığı, “havada bulut sen onu unut”dur.

Türkiye’nin kafasına geçirilecek çuval ilmek ilmek dokunuyor. Önümüzdeki seçimlere kadar da muhtemelen dokunması bitecektir. Kafamıza geçirilip geçirilmeyeceğine kararı biz vereceğiz.

Emperyalizmin ülkemiz için nihai kararı artık gün ışığına çıkmıştır. Ya Suudi Arabistan gibi ABD uşağı ortaçağ devleti olacağız, ya da Yugoslavya örneği bölünüp parçalanacağız. Zira “küresel çete” (Sevgili Banu Avar’ın deyimidir) bölgemizde ulusal örgütlü, güçlü bir devlet istemiyor.

Kenan Evren, 12 Eylülde gerici tarlasını çok iyi baktı, suladı, aşıladı. İşte o tarladan yetişenler şimdi hepsi birer yönetici oldular. Hatta iktidar oldular. Habur’daki çadır mahkemesinden Atatürk resmi ve Türk bayrağını kaldırtan hâkimi düşünürken aklıma rahmetli Uğur Mumcu’nun Bir konuşması geldi. Rahmetli şöyle diyordu. “Diyanet işleri başkanlığının kadrosuna bir bakın. Dörtte üçü ilkokul mezunu. Bunca İmam hatip mezunu, İlahiyat mezunu nerede? Hepsi hukuk fakültesi mülkiye, polis teşkilatı gibi yerlerde. Hatta hukuk fakültesine girenlere burs bile veriyorlar” Rahmetlinin bu konuşmasını düşününce o hâkimi de, onların hükümetini de anlamak mümkün.

Bu bağlamda İlhan Cihaner olayı anlayan için dersliktir.

Ancak sanırım bütün bu çabalara karşın, büyük bir bölümü laik ve çağdaş yaşamı seçmiş olan Türk halkını Suudi’leştirmek pek de mümkün olamayacaktır. Bunun farkına varan küresel çete, ikinci planı devreye sokmuştur. Aynen ekilen ılımlı İslam tohumları gibi, şimdide Kürt açılımı, ermeni, roman daha birilerinin otuz yedi dediği açılımlar ile bölünme tohumları atılıyor.

Okyanus ötesindeki hocaları dahil bu zihniyet sahiplerinin vatanın bütünlüğü, bağımsızlık falan gibi şeylerin pek de umurlarında olmadığı görülüyor. ABD nin güdümünde, birilerinin dizi dibinde halifelik yapmak onlara yetecektir.

Benim yaş olarak kendim için bir şeyler düşüneceğim devirler çoktan geride kaldı. Ancak genç kuşaklar için içim kan ağlıyor. Uyanık olma zamanıdır.

01/05/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..