Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

Cemil Çiçek ‘’terör konusunda muhalefetten somut öneriler’’ bekliyor

Cemil Çiçek ‘’terör konusunda muhalefetten somut öneriler’’ bekliyor
 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil ÇİÇEK


Dün Tunceli’deki Munzur Şenlikleri'nde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in: "Türk bayrağının yanında elbette ki Kürt halkının da yerel renkleri, bayrağı da olacaktır. Belediye binamızın önünde Ay Yıldızlı Türk bayrağımızla sarı kırmızı yeşil bayrağımız dalgalansa ne olur?".(Alıntıdır) sözleri gündeme düşünce Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek bugün, savcıları göreve çağıracağına bir canlı yayında isim vermeden:'’Organları yer değiştirmiş adam yerli yersiz konuşmuş yine...’' diye tepki göstermiş. Bugün özel bir televizyon kanalındaki Başkent Kulisi adlı canlı yayında konuşan Sayın ÇİÇEK, son aylarda artış gösteren ve ayrılıkçılığın her alanda yaygınlaştırılmaya çalışılan günümüze ışık tutacağına; elli öncesinden bugünlere gelmeye çalıştığı konuşmasında:

"Türkiye’nin terör sorunu var. 80 öncesi ideolojik terör vardı şimdi
etnik terör var. Bu ülkede başbakanlık, cumhurbaşkanlığı yapmış insanlar bile diyor ki, terör sorunu Türkiye Cumhuriyeti devletinin sorunudur. Neden? Bütün Milli Güvenlik Kurulu toplantılarına bakın, son 40-50 yılın birinci gündem maddesi asayiş ve güvenliktir, terör konusudur. Devlet sorununu bir hükümet sorunu gibi görüyor. Eğer bütün bunlardan dolayı iktidarları sorumlu tutmaya kalkarsanız bu konuşanların sokağa çıkamaması lazım. Terör meselesinden dolayı
hükümeti bir suçlama üslubu içerisinde suçlamak söz konusu olacaksa suçlayanların sokağa çıkacak hali yoktur, kendi dönemlerinde bu ülke çok büyük felaketler yaşamıştır''
diyor.(Alıntıdır)

Sözlerini: "Terör bir devlet sorunudur. Teröre en büyük destek de konuyu anlamadan vatandaşı tahrik etmek, vatandaşı sokağa dökmek ve yanlış bir
kısım kanaatlerin oluşmasına yardımcı olmaktır. Bugünlerde sorumsuz bir sürü
adamlar da konuşuyor. Bugünkü manşetlere bakarsanız organları yer değiştiren bir adam da yerli yersiz konuşmuş yine. Geçenlerde de böyle bir konuşma yapmıştı" .(Alıntıdır) diyerek sürdüren Sayın ÇİÇEK, sekiz yıllık bir iktidardan beklenmeyecek bir itirafta bulunuyor.

Sayın ÇİÇEK ''muhalefet'' adı verilen partiler toplamından kendilerine ''terör meselesi konusunda somut öneriler beklediklerini'' söyleyerek, olayların içinde değil dışında bir yetkili gibi davranmıştır bana göre. Sayın ÇİÇEK'in ''<ı>Geçenlerde de böyle bir konuşma yapmıştı" saptamasına göre Osman BAYDEMİR için<ı> ''hukuki olarak'' neler yapılmış olduğunu, eğer var ise neden tek tek sıralamıyor. Bilindiği gibi Osman BAYDEMİR yıllardan beri Devlet'e de Hükümet'e de sürekli olarak ''hodri meydan'' diyor. Sayın ÇİÇEK MİLLET sizden milli birlik ve beraberliğine kurşun sıkanlara, sinsi pusular kurarak karanlık emellerine ulaşmak isteyenlere cesaret vermeye devam eden bu tür kendini bilmezlere karşı icraat bekliyor.

Ne yazık ki ülkemizde giderek Teröre Övgü Hukuku (teammülen) oluşuyor. Bu konudaki ‘’teammüller’’ iyice yerleşmeden ne olur bu yanlış gidişi durdurunuz. Yıllardan beri duya geldiğimiz bu gibi edebi sözler ve gelişi güzel yakıştırmalar yanında ''ne şiş yansın ne kebap'' yaklaşımları yüzünden terör bacayı sardı! Herşeyin güvenlik güçlerine havale edildiği süreçlerden çok donanımlı azgın bir terör örgütü oluşumuna kadar gelmiş bulunuyoruz, ne yazık ki. Oysa MİLLET AK Parti Hükümeti'nden terörü ortaya çıkartan bataklıkların kurutulmasına, teröriste cesaret vermeye çalışan nice densizlere karşı icraat ve adalet istiyor. Mevcut yasalar yanında AİHM Kararlarına göre her hangi ''bir konuşmanın yapıldığı ortam'' doğurabileceği sonuçlar bakımından adalet açısından sorgulanabilir. Ayrıca hukukçu bir devlet adamı olarak da bilirsiniz ki ''terör örgütüne ve teröriste övgü'' tek kelime ile s u ç t u r Sayın ÇİÇEK.

Size oy verenler daha öncekilerden memnun olmadığı için koşa koşa size oy vermişlerdir. Ne yazık ki bugün onlar da: ''Ne olacak bu memleketin durumu? Terör neden azıttı? Uluslararası ve taşeron terör örgütünün varlığı nasıl olur da, diğer devletler ile de görüşülerek ortadan kaldırılamaz. Arık yeter kimse ağlamasın. İşsizliği, geçim derdini unuttuk. Her gün bir yerlerden acı haberler geliyor. Teröre övgü de aldı başını gidiyor'' diyerek iç geçiriyor. Toplam oyları %40'ı az biraz geçen ve siyaseten uzlaşmadan yana hiçbir tavır koymamış olan muhalefetten ''terör meselesi konusunda somut öneriler'' beklemek bence ''topu taca atmak'' değilse bile kimilerine karşı çıkmak için ''muhalefet yapmak gibi'' geldi bana.

Görelim Mevlâm neyler.

 
Toplam blog
: 570
: 1034
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

1974'te H.Ü. Sosyoloji ve İdare Bölümü'nü yüksek lisans tezi ile bitirdim. 1976 yılında yapımcı y..