Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '09

 
Kategori
Voleybol
 

Cendere fobisine son...

Cendere fobisine son...
 

Harika bir voleybol şöleni yaşadığımı söyleyerek bu yazıya başlamak istiyorum. Sahada inanılmaz mücadele sergileyen iki takım vardı. Sahada yıldızlar zaman zaman kötüleşse de bunu kondisyonlarına bağlıyorum; artık sezonun yorgunluğu ve üst üste olan play off maçlarının yoğunlugunu da koymak gerekir, mükemmel bir oyun vardı. Sedadan Anjaya, Esradan Güldene, Nazdan Oksanaya, Valeriyadan Nerimana herkes mükemmeldi. Servisleriyle, bloklarıyla, smaçlarıyla ve manşetleriyle bir all star maçından farksızdı.

Birince set Fenerbahçe üstünlüğüyle başladı. Ortadan Çiğdemi iyi kullanarak sayılar üretilirken, ilk üç set topları hiç öldüremeyen bir Anja izledik. Eda her zamanki gibi bloklarıyla çok iyi olunca ilk set müthiş bir çekişmeye sahne olarak 25 – 27 sona erdi. Bugünkü hayal kırıklığım Esra oldu. Hücumlarda sürekli bloklarda kalarak biraz takımı geride bıraktı. Yinemi 2 – 0 dan 3 – 2 olacak sorusu aklıma gelmedi değil doğrusu.

İkinci sette toparlanan Eczacıbaşı setin başında Neriman ile yakaladığı servis serisiyle 8 – 2 gibi farklı bir sonuçla teknik molaya gittiler. Mirkanın olağanüstü oyunuyla seti 26 – 24 alıp tarihin tekerrür etmesine izin vermedi. Nerimanı da alkışlamak gerekir. Beppe’nin onu eritmeye çalışmasına rağmen sonunda kendini oyunuyla bu takıma kabul ettirdi. Üçüncü sette Eczacıbaşı sürekli seti önde götürüp 25 – 22 olmasına rağmen rahat kazanmayı bildi. Fenerbahçe adına en büyük hayal kırıklığı ise sanırım Eda idi. Blokları dışında çok fazla bir katkısını göremediğim Eda, setin sonlarında yaptığı üst üste 3 manşet hatasıyla iyi konsantre olamadığını gösterdi.

Dördüncü set 19 – 12 ye kadar esen Eczacıbaşı fırtınası ve sonrasında günün en değerlisi Sedanın kasırgası olarak iki bölüme ayrılmalıdır sanırım. Herkesin bu salonda Eczacı üstünlüğü hakim dediği dakikalarda arka hücumlarda Türkiye de üstüne göremediğim Seda inanılmaz smaçlar indiriyor. Ben ona artık Demir Tokat diyorum. Set 23 – 22 iken aldığı servis sayılarıyla skoru 23 – 25 e getirerek günün kazanını tayin eder gibiydi. Set sayısında da Oksana’nın aldığı sayı görülmeye değerdi. Büyük bir sorumluluk ve risk aldı ama boşluğu da çok iyi değerlendirdi.

Final setine günün tüm setlerine önde başlayan Eczacı bu defa 2 – 6 gibi farklı bir skorla geride başlayınca moralleri de çok düştü. Günün en rahat seti buydu ve 10 – 15 gibi bir skorla sonuçlandı.

Fenerbahçeye ve Eczacıbaşına yaşattıkları bu voleybol ziyafetinden dolayı çok teşekkürler ve tebrikler. Gelelim günün aksayanlarına ve yıldızlarına. İlk 3 sette Anja gerçekten vasat bir oyun çıkardı. Son 2 sette de takımı geride olmasına rağmen kendine gelerek çok büyük katkı yaptı. Seda TOKATLIOĞLU voleybolun tam bir istikrar abidesi. Her oyuncu gibi aksadığı zamanlar oluyor. Ama ben Sedanın bu sezon hiç oyundan koptuğunu ya da çok kötü diyebileceğim bir oyununu görmedim. Nisa bugün çok tutuktu. Oksana beklenenin çok üstünde oynadı. Çiğdem manşetlerde çok zorlandı. Bunu da rakibin inanılmaz iyi servislerine bağlıyorum. Neriman, Tracey, Mirka, Naz ve Vesna belli ki bu maça özel servis çalışmalarına ağırlık vermişler. Servislerde çok az hata yaptılar bunlarda final setinde olunca Fenerbahçe adına rahat bir final oldu.

Fenerbahçe taraftarı yönetimi ve oyuncuları inanılmaz performans sergilediler. Sayıları azda olsa yenik durumdayken bile desteği bırakmadılar. Bu akşam teşekkür edileceklerin başında sanırım onlar geliyor. Sonrasında voleybolcu kızları ve daha sonrasında Cuccariniye teşekkür edilmeli. Cuccarini giden ilk set ve final seti dışında arada kalan üç sette Naz’ın emekleriyle 5 – 6 sayı farka taşıdığı setleri Seda’ya teslim edince ilk ikisinden galip çıktı. Fakat verdiği üçüncüsü maça mal oldu. Ama hatayı Sedada aramak ona haksızlık etmek olur. Böyle bir rakibe karşı kritik yerlerde pasör değişiklikleri pahalıya mal oluyor. Bunu bir kez daha gördük. Sanırım Cuccarininin , Jan De Brandttan öğreneceği çok şey var. Ama acele etmesine gerek yok. Ders alacağı daha çok maç var. Saygılarımla…


Metin Timur TÜFEKÇİLER

tanisyarielf@gmail.com

Evladıma miras bu sevda!!!

 
Toplam blog
: 26
: 774
Kayıt tarihi
: 02.04.09
 
 

1983 İstanbul doğumluyum. Aslen Yugoslav göçmeniyim. Lise meznuyum. Reklam ajansında fotoğrafçılık i..