Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Çenedeki Orantısızlık Yüz Bütünlüğünü Etkiliyor!

Çenedeki Orantısızlık Yüz Bütünlüğünü Etkiliyor!
 

Çekici bir yüzün tamamlayıcılarından biri olan çene şekli, yüz ile uyumlu ve güçlü bir çizgiye sahip olduğunda yüzün tamamını etkilemekte ve yüz oranlarının daha dengeli görünmesine yardımcı olmaktadır. Çenede hacim eksikliği, gereğinden fazla büyük olması, çene hattındaki çizginin belirsizliği, asimetrik görünüm ve çene altındaki gıdı sarkmaları estetik yönden problemlere yol açmaktadır. Ancak gelişen teknoloji ile beraber çenede dolgu uygulamaları ile bu tarz problemleri kolay bir şekilde ortadan kaldırmak mümkün. Düzgün bir çene yapısı ile yüzde tamamen bir değişim elde edilebilmektedir. 
 
Çene Dolgusu Nasıl Uygulanır?
Estetik bir çene şekli ve çizgisi, gençliğe, canlılığa ve güzelliğe işaret eder. Estetik bir çene yapısına dolgu enjeksiyonları ile ulaşmak mümkündür. Yüzdeki hacim eksikliklerini dolgunlaştırarak gidermek için de uygulanan dolgu enjeksiyonlarında, insan vücudu ile uyumlu olan hyalüronik asit kullanılmaktadır. Derinin derin tabakalarına  enjekte edildiğinde, bu alanı dolgunlaştırarak yükseltir. Dolgu enjeksiyonun etkisi kullanılan ürünün özelliğine  göre değişse de,  iki - üç  yıl içinde etki giderek azalır. 
 
Yapılacak olan işlemlere göre çene dolgusu uygulaması değişebilmektedir. Çene dolgusu ile çene ucu büyütülebilir, öne doğru uzatılabilir, formu değiştirilebilir ve daha birçok uygulama yapılabilir. Uygulama son derece ağrısız ve kısa sürmektedir. Ağrı kesici kremler ve soğutucu anestezik işlemler ile gerçekleştirilen uygulamalar ortalama on – on beş dakika kadar sürmektedir. Hastalar çene dolgusu uygulamasından hemen sonra sosyal yaşamlarına geri dönebilmektedir. 
 
Çene Dolgusunun Avantajları
Çene dolgusu son derece basit bir işlemdir ve uygulamadan sonraki ilk iki – üç gün içerisinde etkileri ortaya çıkmaktadır. Uygulama sonrası meydana gelen ödemler ortadan kalktıkça çene, istenilen şekli almaktadır. İşlemden sonra sadece ilk dört saat boyunca makyaj yapılmaması ve bir – iki gün  süreyle sıcak banyodan uzak durulması önerilmektedir. 
 
Anestezi gerektirmeden yapılabilmesi, iyileşme sürecinin son derece kısa olması, herhangi bir kanamanın meydana gelmemesi, sonuçlarının diğer estetik operasyonlara göre daha kısa sürede ortaya çıkması ve sosyal hayata kısa süre içerisinde geri dönülebilmesi çene dolgusunun en büyük avantajları arasında yer almaktadır. Çene dolgusunun etkileri oldukça uzun sürelidir. Dolgu ile elde edilen görünüm yaklaşık olarak iki ile üç yıl arasında kalıcılık sağlamaktadır. 
 
Prof. Dr. Şükrü Yazar
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
 
 
Toplam blog
: 76
: 48
Kayıt tarihi
: 16.04.18
 
 

1992'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Şükrü Yazar, Estetik, Plastik v..