Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '14

 
Kategori
Sinema
 

Cengiz Han

Cengiz Han
 

Film: Cengiz Han

Tür: Tarihi

Puan: 8

Yine bir film eleştirisinde bir kez daha hayal kırıklığı yaşıyorum. Tarihi bir filmin ilk ve en önemli özelliği tarihsel gerçeklere uygun olmasıdır. Ancak bu filmde de bu gerekliliğin ırzına geçildiğine şahit oluyoruz.

Cengizhan tarihte son derece büyük bir imparatordur. Başından son derece kötü olaylar geçtiği ve gelmiş geçmiş en acımasız lider olduğu söylenir. Öyle ki öldürdüğü liderlerin kanlarını içtiği, böylece onların güçlerini kendi bedeninde topladığına inandığı söylenir.

Durum böyleyken filmde Cengizhan son derece sakin, mülayim ve sabırlı bir insan olarak resmedilmiş. Ahlakı, sadakati, erdemiyle coşturulan Cengiz Han iyi bir baba, hayırlı evlat ve eş olarak da neredeyse kusursuz resmedilmiş.

Öyle ki biraz daha zorlasanız filmin Cengiz Han'a değil Eyüp peygamberin hayatının anlatıldığını sanabilirsiniz.

Sonuç olarak bir Moğol imparatoru olması dolayısıyla sempati duyularak, bir o kadar da tarihin ırzına geçerek çekilmiş bu filmde güzel vakit geçirebilirsiniz. Ancak Cengiz Han'ı öğrenmek istiyorsanız düzgün bir kitap okumanızda fayda var.

Cengiz Han ile Moğollara, Cennetin Krallığı ile Araplara sempati duyan Hollywood'un en kıytırık BBC belgeselinden Drakula filmine kadar her fırsatta tarihi de çarpıtmak suretiyle gerçeklerin ırzına geçmekten vazgeçip, bu katıksız Türk düşmanlığı ve nefreti pompalamayı bırakması dileğiyle...

Bu filmde güzel vakit geçer. Çekim, oyunculuk ve efektler konusunda tatmin olacaksınız. Ancak tarihsel uygunluğun içine edilmiş olması dolayısıyla canınız sıkılabilir. İyi seyirler.

 
 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..