Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '14

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Cengiz Keskiner'in resim sergisi çok beğenildi.

Cengiz Keskiner'in resim sergisi çok beğenildi.
 

Sergi 11 Ekime kadar açık.


“Kordondaki  İzmir  KEDİ Kültür San’at  Merkezi’nde,” resim sanatçısı Cengiz Keskiner’in 9 ncu sergisini ziyaret ettik. 14 Ekime kadar sürecek sergide, sanatçının sanatsever dostları, verilen açılış kokteylinde bir araya gelerek resim galerisinde buluştular.

Halen İzmir Kültür Müdürlüğü Turizm seksiyonunda  Şube Müdürü olarak çalışan Cengiz Keskiner, 1958 Denizli Doğumlu. Eşi Seçkin Hanım da, emekli resim öğretmeni.

Ankara, Bartın, Bursa, Safranbolu ve İzmir’de, şimdiye kadar, kişiselden ayrı olarak 6 karma sergiye katılan Keskiner, eğitimini Ankara Gazi Üniversitesi Resim Öğretmenliği bölümünde sanat eğitimi aldı.

                                                         SERGİNİN SAHİBİ RESSAM CENGİZ KESKİNER

Sanatçının  bir Bartın sevdası var. “Bartın insanının duruluğu, tabiata da sinmiş. Birbirlerini tamamlıyorlar. Çok etkilendiğim için, Bartın’dan da tuvalime  Bartın’ı aktardım” diyor.

Ressam Keskine’in tutkusu, fırçaları ve boyası. Kendisi, “ Tutku ile” yaptığı suluboya  resimleri ile yaşadığı çevrenin ve ülkemizin doğal ve kültürel değerlerini belgesellik kaygısı gözeterek bir fırça ile bizlere sunmaktadır.

Sanatçının, Bartın Belediyesilogosu ile festivallerde kullandığı amblemler, kendisinin eseri. ( İnkumu  sahil kıyasındaki kayalık ve üzerindeki bir tutam ağaç kalıntısı) Demek oluyor ki bir bitki bile kayalıklarda tutunarak büyüyüp ağaç olarak büyüyebilmesi ve bir eko sisteminin mevcudiyeti, bu figürde ana tema olarak işlenmiş oluyor.

Sergi samimi bir hava içinde geldi. Sanatsever dostların bir araya gelerek kaynaştığı sevgide Ressam Keskiner, bol bol övgü aldı. Kokteylli açılışta renkli simalar bir araya gelerek bolca sanat sohbetleri yaptılar.

Sanatçı Keskiner, Bartın’daki ahşap evlerin estetiğine, ve Safranbolu’daki evlerin de mimari tekniğine hayran. “Suluboya” ya uygun  peyzajların bol olduğu bu iki memleketin sanatsal yapıları, bir katolog haline getirilmelidir” dedi ayrıca.

Sergi geç vakitlere kadar sanatsal sohbetlerle devam etti.

 

 

                                          TİPİK BİR BARTIN EVİ . AHŞAPTAN

 

 

 

 

SANATÇININ, BARTIN BELEDİYESİNCE HALEN KULLANILMAKTA OLAN İNKUMUNDAKİ KAYA İSİMLİ KOMPOZİSYON  ( LOGO HALİNE GETİRİLDİ)

 

 

HALEN KULLANILMAKTA OLAN BARTIN BELEDİYESİNİN LOGOSU, ( YUKARIDAKİ ) AYNI RESSAMA AİT. YANİ CENGİZ KESKİNERE. BU LOGO DA BEĞENİLDİ ZİYARETÇİLERCE.  ARALARINDAN BAŞKAN AKINI TANIYANLAR ÇIKTI. BU LOGO MÜNASEBETİYLE TEBRİK VE SELAMLARINI YOLLADILAR.. ELÇİYE ZEVAL OLMAZ DİYE DE BİZ DE BURAYA NOT DÜŞTÜK.

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..