Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '16

 
Kategori
Güncel
 

Cengiz Semercioğlu'nun kamu vicdanı

Cengiz Semercioğlu'nun kamu vicdanı
 

Gazetecilerin kamu vicdanının sesi olduğu iddia edilir. Bizzat gazeteciler, kendilerine herhangi bir müdahale olduğunda, kendilerinin kamu vicdanının sesi olduklarını söylerler. Toplumun haber alma hakkını savunduklarını da söylerler.

Bu nedenle dokunulmazlık isterler ve haberlerine müdahale edilmemesini isterler. Peki her gazeteci kamu vicdanını doğru bir şekilde temsil eder mi? Cengiz Semercioğlu' nun Sinan Çetin' in oğlu Rüzgar Çetin' le ilgili köşe yazısına bakınca bunun pek öyle olmadığını görebiliyoruz.

Yazısında, alkollü bir şekilde polis arabasına çarpıp, araçta bulunan polisin şehit olmasına sebep olan Rüzgar Çetin' in suçunu hafifletmeye çalışıyor. Polisin emniyet kemeri takmadığı için şehit olduğunu vurguluyor. Rüzgar Çetin' in Sinan Çetin' in oğlu olduğu için tutuklu yargılandığını söylüyor. Dava ile ilgili haberlere baktığında hep şehit polis ve ailesinin penceresinden yorumlar yapıldığını da söylüyor. Tabi ki onların penceresinden bakılacak. Çünkü Rüzgar Çetin alkollü bir şekilde polisin şehit olmasına sebep oluyor. Mağdur olan onlar. Rüzgar Çetin' in 28 ayrı trafik cezası bulunması da zaten Cengiz Semercioğlu' nun şimdi istediği ayrıcalığın daha önce ona tanınmasından. Ehliyetine daha önce 2 kez alkol yüzünden olmak üzere toplamda 2 yıl 8 ay el konulmuş. Hoş, Cengiz Semercioğlu bu kadar çok cezanın da suçunu trafik ceza sistemine yükledi. Terapiye göndermeliymiş sistem Rüzgar Çetin' i. Yani neredeyse Rüzgar Çetin' in hiç bir suçu yok, o bir kader kurbanı diyecek. Kamu vicdanın sesi Cengiz Semercioğlu gibi gazeteciler olacaksa, vay o kamunun haline. 

 
Toplam blog
: 165
: 215
Kayıt tarihi
: 18.08.14
 
 

Gazi Üniversitesi İşletme bölümü lisans ve Mersin Üniversitesi İşletme yüksek lisans mezunuyum. M..