Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '18

 
Kategori
Futbol
 

Cenk Tosun Gitti... Come to Beşiktaş Kime Denilecek...?

Beşiktaş 'ın son yıllarda ki çıkışının altında planlı ve programlı bir çalışma yatmakta. Önce feda dediler. Sonra tıpkı Gordon Milne ile uzun yıllar beraber mesai harcadıkları gibi Şenol Güneş'i tam yetki ile takımın başına getirdiler. Eskiden olduğu gibi çok fazla konuşmayan, sadece futbola ve diğer branşlarda da başarıya odaklanan,f air play'i de asla unutmayan bir yapıyı oturtmaya çalıştılar.

Bu noktaya gelene kadar da yapmış oldukları transfer yanlışlarını da en aza indirmeye gayret ettiler. Bununla birlikte  Fernandez,Boyko, Milosevic, Pedro Franco gibi aslında daha fazla verim alınabilecek ya da ''alınmasa mıydı acaba'' denilen transferleri iyi etüt etmeye çalıştılar.

Jose Sosa, Mario Gomez, Demba ba, Marcelo Guedes, Kerim Frei, Olcay Şahan ve Cenk Tosun gibi isimlerden hem iyi verim aldılar hem de bu oyuncuları iyi rakamlara satabildiler.

Beşiktaş 'ın en büyük başarısı ortasahasının iyi pas yapabilmesi, takım halinde hem hücumu hem de hem defansı düşünebilen bir yapıya sahip olmaları... Bunun içindir ki bu oyuncular gitmesine rağmen Şampiyonlar liginde muazzam işler yaptılar.

Şimdi Cenk'in yerine kim gelmeli.. Cevap basit... En az onun kadar iyi birisi... Slimani ilk düşünülen oyuncu... Aslında 2014 te Milli takım da antrenörü Halil Hodziç'in de gözdesiydi. Şutları ve özellikle havadan hakimiyeti ile önemli bir golcü. Formda olduğunda peşinden 3-4 oyuncuyu birden sürükleyebilecek kadar da güçlü...

Ceza sahası dışında mücadeleyi seven ve topa yönverebilen bir stili var. Tek sorun Leichester City de etkili olsa da Beşiktaş ta ne yapabileceği...

Diğer adaylar bir hayli performansı düşen ama yeteneği de bir o kadar da tartışılmaz olan Bolatelli,

Cska Moskova dan leichester city' gelen hücumda bitiriciliği bir hayli yüksek olan Ahmet Musa..

Ve Westham forması ile daha fazla gol atması beklenirken tek basamaklı sayılarda kalan ,yetenekli ve milli takımının değişmez skoreri chicharito...Bu isimler çok önemli isimler de olsa üçü de bir kaç sene önce alınsaydı çok daha iyi olurdu denilebilecek isimler..

Beşiktaş 'ın stiline en yakın isim gibi gözükse de Slimani ;  Come to Beşiktaş ' çağrısına bakalım kim uyacak bu defa...

 

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..