Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Cennet Alanya...

Cennet Alanya...
 

Sabahın altısıydı boynumun ağrısıyla uyandım. Pencereden dışarı baktığımda çok güzel bir manzara beni bekliyordu. Sol tarafımda masmavi deniz, sağ tarafımda ise muz ağaçları...

Otobüs rahattı ama yanıma yastık alsaydım daha rahat geçerdi heralde. İki saat sonra o muhteşem yerde olacaktım. Bu iki saatimi muhteşem manzarayı izleyerek geçirdim.

Ve sonunda vardım o cennete, yani Alanya'ya. Ciğerlerimi tertemiz ve deniz kokan havasıyla doldurdum doyasıya. Sabahın ilk ışıkları olduğu için daha da bir güzel görünüyordu bu muhteşem şehir. Gittiğim gibi dinlenmeden meşhur tekne turlarına çıktım. Kendimi özgür bir kuş gibi hissediyordum.

Tekne turunda en çok hoşuma giden tanıtılan mağaralardı. Hepsinin kendine özgü bir hikayesi var. Damlataş mağarası, Dim mağarası, Korsanlar mağarası, Aşıklar mağarası, Fosforlu mağarası ve Çamur mağarası.

Damlataş ve Dim mağaralarının astıma iyi geldiği söyleniyor. Korsanlar mağarası ise Antik çağ korsanlarının gizli bir geçidiymiş. O dönem korsanları ganimetlerini mağara içerisinden geçen, gizli bir geçitten kaleye yani yukarıya çıkarırlarmış. Aşıklar mağarası ise yine antik çağda, aşıklar tarafından kullanılan gizli bir buluşma yeri olarak kullanılırmış.

Fosforlu mağarası ise adını aldığı fosfor görünümünde. Tekneyle mağaraya girip kürekleri ileri geri hızla oynattığınızda su içerisinde çok ilginç fosforlu ışık oyunlarıyla karşılaşıyorsunuz. Çamur mağarası ise Antik Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın güzelliği için çamur banyosu yaptığı bir mağara.

Bu mağaraları görüp de Alanya Kalesini görmezseniz büyük bir kayıp yaşarsınız. Fakat kaleyi gece görmenizi tavsiye ederim. Gece bütün ışıklarıyla ayaklarınıza serilmiş muhteşem bir şehir manzarasının sefasını sürebilirsiniz.

Dim mağarası demişken Dim Çayından söz etmeden geçemem. Günün sıcaklığını unutturan serin havası ve suyunun soğukluğuyla Alanya'nın başka bir güzelliği. Fakat bu çay kuruma tehlikesiyle karşı karşıya. Küresel ısınmadan dolayı çayın yarısı kurumuş bir şekilde.

Alanya'yı anlatıpta gecelerini anlatmasak olmaz tabiki de. Gecelerini binbir renkli ışık aydınlatıyor. Müzik sesinden konuşmalar duyulmuyor ve tabi bu gecelerde her türlü insanla karşılaşabiliyorsunuz.

Gündüz tekne turlarının yanı sıra geceleri için disko turları var. Gece denizin ortasında ve köpükler içerisindesiniz. Aşıklar mağarasında yapılan ateş gösterisi ise muhteşem bir göz ziyafeti yaşatıyor insana.

Anlat anlat bitmiyor Alanya...

O kadar çok güzelliği var ki anlatırken kelimeler yetersiz kalabiliyor. Gidip yaşayıp görmek gerekiyor. Fakat değişmeyen tek bir gerçeği var bu şehrin. Bu şehirde tüm dertlerinizden kurtuluyorsunuz ve dünyanın en mutlu insanı oluyorsunuz.

Anlat anlat bitmeyen ve eğlenceler şehri ALANYA.... 

 
Toplam blog
: 13
: 437
Kayıt tarihi
: 06.06.14
 
 

2 Mayıs 1991 Şanlıurfa doğumlu, Harran Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi. ..