Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '13

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Cennet anaların, analar da erkeklerin ayakları altındadır

Bu yazı erkekler tarafından kendilerine hakaret gibi algılanabilir ve erkeklerin çoğu kendisini bu yazının dışında da görebilir fakat ben öyle görmeyeceğim ve kendimi de içine katarak bu barbarlığa artık bir son vermek gerektiği kanısındayım.

Dünyadaki istatistiki bilgilere hiç girmeyeceğim hatta Türkiye'deki araştırma sonuçları da beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor, lafı evirip çevirmeden direk muhataplarına yollayacağım. Gün geçmiyor ki gazetelerde veya televizyonlarda kadın cinayeti haberi almayalım, kendisini dünyanın efendisi sanan erkek hegemonyası elindeki fiziki gücünü tüm iğrençliği ile kendisinden fiziken çok daha zayıf olan kadına, yani anaya karşı tereddütsüz ve iğrenç yöntemlerle kullanmakta.

Fırat'ın kıyısındaki kuzunun güvenliğini üstlenen devlet yöneticileri nasıl oluyor da burunlarının dibindeki, kendilerini doğuran anaların güvenliğini sağlayamıyorlar? Hoş aslında bu bir güvenlik meselesi değil zihniyet meselesi. Bu zihniyeti ise halkın kafasına yerleştiren de o mendebur suratlı yöneticiler değil mi? Bizim her gün haberini aldığımız bu kadın cinayetlerinden devlet yöneticilerinin haberdar olmaması düşünülemez, peki buna rağmen ne yapıyorlar? Halkın yarısından fazlasının taparcasına biat ettiği Başbakan, öğrencilere, heykellere, TV dizilerine öfke kusarken her platformda avazı çıktığı kadar hakaret haykırırken, erkeklerin kadınlara reva gördüğü bu iğrenç ötesi duruma karşı tepkisiz ve sus pus! Geçen yıl Bingöl’deki bombalı eylemde hayatını kaybeden bir anneyi günlerce dilinden düşürmeyen Başbakan farklı sebeplerden istisnasız her gün katledilen veya ölmekten beter edilen onlarca yüzlerce hatta binlerce kadını neden ağzına almıyor? Acaba, “Allah bilir onlar ne yapmıştır” fikrinden dolayı olmasın? 

Hz. Muhammed (s.a.v) “Cennet anaların ayakları altındadır” sözünde (Hadisi Şerif)tüm kadınları kastetmiştir. Çeşitli sebeplerden dolayı (hastalık vs.) anne olamayan kadınlar hariç (ki onlara da anne gözü ile bakmak gerekir) Her kadın anne veya anne adayıdır, herkesin cenneti kendi annesinin ayakları altına layık görmesi diğer annelere yaşama hakkı tanımaması gibi bir olgu var toplumda. Bunu genelleştirmek elbette doğru değil fakat annelere uygulanan yoğun şiddet ve katliamları görüp duydukça insan ister istemez erkeklerden ve hatta kendinden nefret eder hale geliyor.

Bu konuda en etkin ve en belirleyici rolü oynayacak tabii ki toplumu yönetenler yani yasa yapıcılar. Bu karanlık zihinlerin eğitim düzeyi, gelir grubu ve kültür farklılıkları ile alakasız olduğu gün gibi ortada. Bu yüzden tek caydırıcı yöntem kalıyor geriye, o da Yasa. TBMM'nin bu yapısı ile bu türden caydırıcı yasalar çıkarması olanaksız görünüyor. 550 Milletvekili içinde sadece 78 koltukla temsil edilen kadınlar; %14 gibi sembolik bir orana sahip. Bu arada BDP’de bu yarıya yakın bir oranda. Bu tabloya bakarak “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Hanzolarındır” demek o kadar da abartılı olmasa gerek.

Meclisteki kadın milletvekillerinin seslerini çok cılız hatta hiç çıkmıyor olması onların da fiziki veya psikolojik şiddet gördüğünü açıklar vaziyette. Geçtiğimiz günlerde AKP Milletvekili Sn. Fatma Salman'ın yüzünün hali hala gözlerimizin önünde ve bir kanıt olarak önümüzde duruyor, Fatma Salman'a bu şiddeti uygulayan zihniyet tüm ülke kadınlarına da su mesajı veriyor; boşuna debelenmeyin bakin görün ben bir Hanzo olarak bir Milletvekilini bile bu hale sokabilirim! Gariban Ayşe, Fatma, Hatice yediğiniz üç beş yumruğa oturup kalkıp şükredin.

Ben bu yazıyı yazarken acaba bu akşamki ana haber bültenlerinde sunucuların en sonda küçük bir haber olarak sundukları yeni bir kadın cinayeti yoktur İnşallah diye temennide bulunuyorum, Haber spikerlerinin, sevgili seyirciler sıradaki üzücü haberimiz Ankara'dan, iki çocuk annesi talihsiz kadın ayrıldığı kocası tarafından boğazı kesilerek öldürüldü, dedikten sonra internette çok tıklanan bir komik video haberine geçmesi, bu tür vahşetlerin toplumda ne kadar olağan görüldüğünü bir daha gözler önüne seriyor.

Cenneti anaların ayakları altına pas pas yapan bir dinin mensupları olarak onlara reva görülen bu aşağılık ve alçak davranışları normal karşılayan, namus adi altında infaz edilen kızları toprağa kefensiz gömen namussuzlara aşırı tahrik indirimi uygulayan, çocukların gözleri önünde veya farklı biçimlerde kadınlara her türlü aşağılık cinsten şiddet uygulayanları bir biçimde savunan tüm adalet, yasa, zihniyet ve görüşlere her kimden gelirse gelsin Binlerce kere lanet olsun demenin zamanıdır hatta çok geç kalınmıştır.

 
Toplam blog
: 6
: 449
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Lise Mezunuyum. Pazarlama konusunda meslek sahibiyim. Edebiyat, Tarih, Politika ve Sinema..