Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '07

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Cennet bu olsa gerek

Cennet bu olsa gerek
 

SAPANCA GÖLÜ

İstanbul'dan Ankara'ya tren veya otobüsle gidenler, İzmit'ten sonra daldıkları ağaç denizi içinde, birden mavi bir su ile karşılaşırlar. Burası berrak suları ile SAPANCA GÖLÜ' dür. Etrafı ağaç denizi ile çevrili olan gölün, manzarası çok güzeldir. Son yıllarda bu belde çevrenin en güzel mesire ve dinlenme yeri olarak seçilmiştir. Sapanca Gölü'nün kıyıları yeşilin her rengi, çiçeğin her çeşidi, sulardaki berraklığın verdiği mavi ile bir renk cümbüşü içindedir. Yer yer yükselen çınar kokuları, elma ve sebze bahçeleri, meyvelikler, bahçeler arasında uzanan gölgeli yollar Sapanca'yı cennetten bir köşe haline koyar.

Yönümüz Sakarya, hedefimiz gerçek bir cennet olan klimatik havası, inanılmaz güzellikteki yeşil tonları ile Sapanca Gölü kıyısı Kırkpınar beldesi.
Eşi benzeri bulunmayan bitki dokusunun çevrelediği belde, konuklarına dinlenme ve şifa sunuyor. Kırkpınar sınırları içinde yer alan, birbirinden estetik, örnek olacak özellikler taşıyan villa ve siteleri oluşturan yaşanası güzellikteki evler, görmeye değer mimari güzellikler sergiliyor. Adapazarı'nın içme suyunu karşılayan Sapanca Gölü sahilinde hizmet veren dinlenme tesisleri, ziyaret edenlerin üzerinde biriken stres ve elektriği anında gideriyor.

Tüm yorgunluklardan kısa sürede sıyrılıp, temiz havanın etkisi ve gözü okşayan renk tonları ile haftanın yorgunluğundan kurtularak adeta yeniden doğanlar hem göl aktivitelerini yapabilme imkanı buluyor, hem de filmlerde görülen imrendirici güzellikte bahçelerde hafta sonu keyfini doyasıya yaşıyorlar. Tarihi İpek Yolunun Kırkpınar'ın ortasından geçtiği, günümüzde Bağdat caddesi olarak anılan mekan cafe, bahçe ve estetik yapılarla, bisiklet, yürüyüş yolu olarak kullanılıyor.
Maşukiye, Sapanca, Pamukova arası dünyada çok az görülen ve Türkiye'de ikincisi olmayan klimatik bir ortama sahip. Bu bölgeyi farklı kılan ise havadaki nem ve oksijen durumunun bitkilere uygunluğu, Sapanca gölünün etkisi, zemin toprağındaki tuz oranının düşük olması. İdeal şartlara kavuşan bitkiler aynı türlerin yapraklarına oranla daha farklı yeşil tonlarına daha iri ve sağlıklı görünümlere kavuşuyor. Bitki renk yapıyor daha sonra üretim başlıyor. Başka yörelerden getirilmiş kurumaya yüz tutan bitkiler bile burada yeniden hayat buluyor. Bitkileri bu denli coşturan yörenin, insanlara da oldukça olumlu yönlerini keşfedenler kurdukları tesislerle Kırkpınarın cazibesini daha da artırıyorlar.


 
Toplam blog
: 3
: 3171
Kayıt tarihi
: 15.05.07
 
 

Bir çok ulusal kanalda çeşitli haber merkezleri ve programlarında görev yaptım. Haber belgeselleri a..