Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '15

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Cennete sadece Engelli Aileler mi gidecek?

Cennete sadece Engelli Aileler mi gidecek?
 

CENNETE SADECE ENGELLİ AİLELER Mİ GİDECEK?


Toplumda engelli çocuğu olan aileler şu tip teselli soruları ile karşılaşmaktadırlar.

“Bu senin sınavın, sen cennetliksin’’ gibi.

Toplumun bu noktada çok yanlış bir yaklaşımı söz konusudur engelli çocuğu olan ailelere. Çünkü Bu sadece engelli ailenin sınavı değil tüm toplumun ortak sınavıdır. Akabinde cennete girmek de bu kadar kolay değil. Keşke cennete girmek öyle kolay olsa engelli aileler için. Ayrıca cennet cehennem kavramını hafife almamak lazım. Bu kadar basite indirgememek lazım. Hem engelli çocuğu olmayan toplum bireyleri içinde engellilere davranış biçimini de değerlendirecek rabbimiz. Toplum bireyleri engelli ailelere olan yaklaşımları, engelli çocuğa olan ilgi alaka ve davranış biçimleri. Bunlar hep toplum için birer imtihan maddeleri. Yani engelli çocuk sadece anne baba için değil, toplum bireylerinin davranışları için de bir cennet anahtarıdır.

Bir engelli çocuk annesinin duyguları ile yazımızı devam ettirelim;

Engelli çocuklarını "Allah'ın kendisine emaneti" olarak gördüğünü dile getiren Çalış, "Yavrularım, hayatımın bir parçası. Diğer çocuklarımın yardımı ile yemeklerini yediriyorum, banyolarını yaptırıyorum, kıyafetlerini giydiriyorum. Çocuklarıma 'öf' bile demeden, sızlanmadan bakmak beni mutlu ediyor" diye konuştu.  (http://www.timeturk.com/tr/2014/08/03/hayatini-engelli-cocuklarina-adadi.html)

Buradan çıkaracağımız sonuç; engelli çocuğu olan anne babalar engelli çocuklarına şükrederek, sabırla ve öf bile demeden bakabilirlerse çocuklarına işte o zaman ahirette büyük avantaj elde edecekler. Tabii bu kolay değil. Toplum bireyleri de engelli çocuklu ailelere elinden geldiğince katkı sağlayabilirlerse onlarda belki de bu avantajdan faydalanabilecekler.

Peygamber Efendimiz, engelli kimselere yapılacak her türlü iyilik ve yardımı sadaka olarak değerlendirerek şöyle buyurmaktadır: "Âmâya rehberlik etmen, sağır ve dilsize anlayacakları bir şekilde anlatman, muhtaç bir kimseyi ihtiyacını tedarik etmesi için gerekli yere götürmen, derman arayan dertlinin imdadına koşman, koluna girip güçsüze yardım etmen, konuşmakta güçlük çekenin meramını ifade edivermen, bütün bunlar sadaka çeşitlerindendir..." (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 5/168-169)

Esasında engelliler aileler ve toplum bireyleri için ahiret imtihanı kolaylığı için Allahın bir lütfu peygamber efendimizin (s.a.v.) sözleri.

Nihayetinde kolay değil öyle hemen cennete girmek. Cennete girmek sadece engelli ailelerin değil tüm toplumun meselesi. Cennet cehennem noktasında takdir rabbimizin. Sen cennetliksin deme haddi hiçbir kimsede olmamalı. Haşa Allaha şirk koşmak gibi bir şey bu söz. Çünkü Allah-u Teala’nın iradesinin yerine kullarının irade koyması söz konusu olmadığı gibi haddi de değildir. Bu dünya bir imtihan yeri. Hiç kimsenin ahiret akıbeti belli değil. Bu Allah-u Teala’nın bileceği bir durum. Engelli çoçuğu olan ailelerin de cennete gireceği kesin değil, Toplumun da…

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..