Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Cennete uçan halı

Cennete uçan halı
 

HER DERDE DEVA TERLİK


Ahmet Mahmut Ünlü diğer tanınmış adıyla CÜBBELİ AHMET, bir çoğu gibi meydanı boş buldukça insanların dini inançlarından olabildiğince istifade ediyor. Dini konuları kapsayan kitapların yanı sıra, her derde deva dua kitaplarını satarak yüklüce bir gelir elde ettiği anlaşılan ve iyi yaşam koşulları medyaya yansıyan bu zat, inananlara bu Dünya nimetlerine göz dikmeyip öteki ahret yaşamı için gayret etmelerini salık verirken, öyle görünüyor ki kefen cebini doldurmaktan kendini alıkoyamıyor.

Kürsüye çıkmış, cemaate peygamberi görmek ve her türlü sıkıntı, felaket ve kötülükleri önleyici sihir ve büyüden kurtaran terlik pazarlıyor. İzlenen videodan nerede olduğu anlaşılmıyor ama umarım bir cami minberini bu ticaret için kullanacak kadar gözünü para hırsı kaplamamış olsun.

Bizler için acı durum, İnsanları bu tür üfürükçü hocaların sömürüsünden kurtaran aydınlanma Cumhuriyetimizin henüz ayakta ve yaşarken süregeldiğini görmek.

Eğitimsiz insanların topluma daha yararlı bireyler olduğunu savunan zavallıların üniversite dekanı olduğu bir ülkede çok yadırganmayacak bir durum olduğunu da inkar edemeyiz.

Ancak burada sorun, birileri takmasa beğenmese de, var olan Cumhuriyet rejimi yasalarında sayın Cübbeli Ahmet hocanın bu eylemi nitelikli dolandırıcılık olarak tanımlanmaktadır.

5237  sayılı kanun da

a)    'Dolandırıcılık suçu, fiilin hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlamasıdır Hile nitelikli bir yalandır. Yalan belli oranda ağır, yoğun ve ustaca olma, sergileniş açısından mağdurun denetleme olanağını ortadan kaldırmalıdır. Kullanılan hile ile mağdur yanılgıya düşürülmeli ve bu yanıltma sonucu kandırıcı davranışlarla yalanlara inanan mağdur tarafından sanık veya bir başkasına haksız çıkar sağlanmalıdır.' 

b)    Dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle işlenmesi halinde nitelikli dolandırıcılık olarak tarif edilmektedir.

Yazıma konu olan yayınlanmış bu video görüntülerini izlemiş her hangi bir CUMHURİYET SAVCISI çıkarda kimin kimden yana, kimin adamı olduğuna bakmadan toplumsal görevini hatırlarsa vay haline cübbeli vay halinize aydınlığa örümcek ağı örerek başımıza bela yobazlar diyeceğiz de!!!!!

Saygılar

 
Toplam blog
: 88
: 265
Kayıt tarihi
: 14.10.11
 
 

İstanbul 1946 doğumlu, gazetecilik yüksek okulu eğitimliyim. Müzik ve her türlü spor aktivitesi y..