Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Cenneti bu dünyada yaşamamız bu kadar mı zor?

Cenneti bu dünyada yaşamamız bu kadar mı zor?
 

Cehennem, insan yüreğinde sevginin bittiği yerdir, demiş Dostoyeski. Sevgi ise barış ortamında yeşerir, güçlenir.  Geçmişe baktığımızda barışın yok olduğu zamanlarda sevginin, kucaklaşmaların dibe vurduğunu ve cehennemi yaşar hale geldiğimizi görürüz. Aydınlanmamız, bu dünya üzerinde bilgi toplumu olmamız, cenneti bu dünyada yaşamamız bu kadar mı zor? Anlaşılır değil.

Yaşadığımız bu topraklardan, kimler geldi kimler geçti. Cumhuriyet tarihimize baktığımızda hala akıllarda olan, yerleri doldurulamayan, özlemle andığımız birçok kişiyi sıralayabiliriz.

Şöyle aklıma gelenleri sıralamak isterim. Nazım Hikmet, Sabahattin Ali mesela. Attila İlhan, Müşfik Kenter, Orhan Veli Kanık mesela. Hasan Ali Yücel, Bülent Ecevit, Erdal İnönü, Uğur Mumcu mesela. Yaşar Kemal, Bahriye Üçok, Aziz Nesin, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy mesela. Türkan Saylan, İlhan ve Turhan Selçuk, İsmail Cem, Kazım Koyuncu, Zeki Alasya mesela. Oktay Sinanoğlu, Barış Manço, Levent Kırca mesela.

Aklıma gelmeyen birçok kişiyi de burada anmak istiyorum. Bu kişilerin yanında bugün sağ olan değerlerimiz de var.

Bütün bu kişilerin istekleri ne idi? Ne için, kim için uğraşıyorlardı? Şu an içine düştüğümüz, sıkıntılı durumu çok önceden görmüş, toplumu uyarmaya çalışmışlardı. Düşünen, aydın bir toplum olmamız ve ancak bu yolla özlediğimiz barışı ve huzuru yakalayabileceğimizi anlatmaya çalıştılar. Ekonomik refahın barış ortamından geçtiğini, sosyal yapının bunun üzerinde enerji harcaması gerektiğini vurguladılar. Seslerini duyuramadıklarını düşünüyorum.  Çok yazık.

Vurdum duymaz bir mirasyedi gibi; kayıtsız, egoist yaşamaya devam eden bir toplum olursak, bu vatan uğruna canlarını veren atalarımıza hainlik yapmış olmaz mıyız?

Tutuklanan gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül için ve Diyarbakır’da garip bir biçimde öldürülen Tahir Elçi için üzüntülerimi sizinle paylaşmak isterim. Rusya krizi için ise yorumlarımı sonraya bırakıyorum.

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..