Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '06

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Centilmen bir fenerbahçe taraftarı, Hikmet

Centilmen bir fenerbahçe taraftarı, Hikmet
 

Fenerbahçe taraftarının Galatasaray maçında çıkan olaylar yüzünden aldığı seyircisiz oynama cezası tabiki Fenerbahçe açısından kötü bir olaydır. Özellikle Saraçoğlu stadında küfürsüz ve centilmence maç seyredilmesi bir gelenek haline gelmişken böyle olayların Türkiye’de hiç bir stadımızda meydana gelmemesi dileğimizdir.

Yine geçen hafta oynan Alman E.Frankfurt maçına giden arkadaşım Hikmet Yılmaz’ın başından geçen bir ilginç bir olayı anlatmak istiyorum. Sağlam bir Fenerbahçe taraftarı olan arkadaşım, maç gün Kadıköy’e vapurla geçip sahilden Kadıköy Boğasın’a (boğa heykeline) doğru yol alır. Fenerium türbünün karşısındaki otoparka doğru ilerlerken 35, 40 kişilik bir E.Frankfurt taraftarlarıyla karşılaşır.Taraftarlar, İngilizce “misafir türbüne nasıl gideceğini” sorarlar. Hikmet ise Almanca bildiğinden cevabı Almanca verince taraftarlar çok sevinirler. Almanca bilen bir kişi ile karşılaşmak onaları mutlu eder ve en azından sorunlarının çözüleceği anlamına gelmektedir. Hikmet gurubu alır ve misafir türbününe kadar eşlik ederek görevlilere yardımcı olmaları konusunda uyarır.

Tam ayrılacağı sırada gurup içinden bir bayan taraftar boynuna sarılıp onu öper, tabi Hikmet şaşırmıştır, her halde teşekkür etmek amacıyla öyle bir hareket yaptığını düşünürken, bayan taraftar “ kendilerinin rakip takım taraftarlarından birini maç günü öperlerse maçı kazanacaklarına inandıkları için böyle bir harekette bulunduğunu açıklar".

Bu onların uğuru, inacı deyip, ordan rakip taraftaları da olsa, yabancı bir gruba yardım etmenin gönül rahatlığıyla maça girer. Ama için içini kemirir, ya E.Frankfurt’lu bayan taraftarın uğuru onu öptüğü için tutarsa diye, maç 2-0 olduğunda bu korkusu kabusa dönüşür, ama korkulan olmaz, maç 2-2 biter ve Fenerbahçe tur atlar. Avrupa da Türkiye’yi temsil eden tek takım olarak yük omuzlarında epey ağırdır...

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..