Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Centilmenlik Üzerine – 2

Centilmenlik Üzerine – 2
 

James Bond ve Casanova’nın ortak noktası nedir? Centilmen olmaları. Bu onları çekici yapmaktaydı. Kibar ve güleryüzlü oldukları için her ortama rahatlıkla uyum sağlayabiliyorlardı. Şimdi kendinize sormalısınız, onlarda olupta bende olmayan nedir? Kaldığımız yerden devam edelim.

Temel iyi davranış biçimleri

Paranızla hava atmayın. Kimse böbürlenenleri sevmedişği gibi sonradan görmüşlüğüde hoş karşılamaz. Mali durumunudan sadece finansal konular konuşulduğunda ve gerektiğinde bahsedin. Çok parası olanın böbürlenmesi gibi parası olmayanın yakınmasıda hoş karşılanmaz.

Saatinize bakarken başkaları sizi görmesin. Bu sıkıldığınız ve o ortamdan ayrılmanız gerektiği mesajını verir.

Başkalaının yanında üstünüzü başınızı düzeltmeyin. Buna burun karıştırmak, tırnak yemek ve diş karıştırmak dahil. Tuvalette yada yalnızken yapın.

Dakik olun. Saygının en büyük göstergelerinden biri dakik olmaktır. Birilerini bekletmek onları umursamadığınızı gösterir.

İyi tokalaşın. Sıkı ama kıracak gibi değil yumuşak ama sadece parmak uçları ile değil. El sıkışınız kişiliğinizi gösterir. İyi bir tokalşama sizin kararlı, sağlam ve poztif olduğunuzu gösterir.

Nazik konuşun. “Afedersiniz” “Bir dakika lütfen” gibi nazik cümleler kurun. Önünüzde biri varsa, kapıda beklerken yada birine çarptığınızda mutlaka nazikçe hitap edin.

Bahşiş bırakın. Normalde %10 bahşiş iyidir siz %15 bırakın.

Her zmaan moraliniz yüksek olmalı. En zor durumlarda bile centilmenler morallerini bozmaz ve herşey yolundaymış gibi davranırlar.

Sosyal bir aktivitede;

Saklanbaç oynamayın. Tanıdıklarınızn yanına gidip bir merhaba deyin.

Yeni tanıştıklarınızın ünvanını, adını ve soyadını öğrenin. Özellikle doktorlar branşlarıyla ve subaylar rütbeleriyle tanınmak isterler. Sakın yeni tanıştığınız birine hen ön adıyla hitap etmeye başlamayın.

Her zaman konuştuğunuz kişiyle ilgilenin. Onu dinleyin ve saygınızı gösterin.

Bir yemekteyseniz sağınızdaki ve solunuzdakilerle selamlaşıp, tanışın.

Gerektiğinde konuşun. “Daha önce tanışmışmıydık?” yada “ Daha önce tanıştırılmış mıydık?” gibi nazik bir giriş ile konuşmaya başlayabilirsiniz.

Ya bayanlara karşı nasıl davranılacak?

Bir bayanın önünde o istemez ise sigara içmeyin.

Yanınızdan bir bayan geçerken sigaranızı ağzınızdan alın, saygınızı gösterir

Bayanlara koltuğunuzu teklif edin

Bayanların paketlerini taşıyın

Centilmenlik Üzerine – 1

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..