Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '15

 
Kategori
Güncel
 

Cep telefonu bağımlılığı

Cep telefonu bağımlılığı
 

Çağımızın Hapishanesi


Gençlerin ve çocukların cep telefunu ile herşeyi yaşamaları, neredesin, neredeyim, sanal sevgiler, aşklar, yüzyüze söylenemeyecek küfürlü sözler ile konuşmalar, saçmalıklar.

Herşeyi bir kutuya hapsettik ve kalplrimizin kilitlerini çoktan telefonlara kaptırdık. Elinden alınınca kendinin çırılçıplak kaldığını, esarete düştüğünü hissetmek. Elinden alınınca çığlıklarını sonsuza uçurmak gibi. Gençler ve çocuklar ruhlarını ve zihinlerinin tüm kontrolünü bu kutuya kaptırıp yaşamlarını çoktan sanal hale dönüştürdüler.

Anne, Baba, Arkadaş herşey o kutuya sığıyor. Her yere saniyeler olmadan ulaşılıyor. Zihin sürekli takip etmeyi, resimleri paylaşmayı, başka kişilere bakmayı istiyor. Kavgalar, sevgiler hep internet üzerinden yaşanıyor. Gittikçe çirkinleşebilen kontrosüz özel, genel neyin varsa o kutuda.Hele genç ve ergensen kullanım zamanının ibresi neyi gösteriyor, acımasızca çirkinlikler bu yolla tek tek iletilebiliyor.

Modern çağımızın yeni oyuncağı, rahatlık ama bir o kadar da ufalanmış bedenlerimizin yeni hapishanesi cep telefonları...

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..